Iza nas je hladna noć. Nakon prekjučerašnjeg prodora, vrijeme se smirilo, a vedra noć bez vjetra sa snijegom na planini donijeli su nam najniže temperature zraka ovog prosinca u Dalmaciji. Najhladnije je bilo u Cetinskoj krajini. 7 stupnjeva ispod nule izmjereno je u Sinju, minus 6 u Hrvaca i Muću, a -5 u Otoku. -5 je također izmjereno u Drnišu, a -4 u Bisku. Slabog mraza bilo je ponegdje i uz obalu i na otocima. Tako je mraza bilo u dijelovima Brača, Hvara, Korčule, Pelješca… Ploče, Vela Luka, Marina, Šibenik i Vodice jutros su mjerili 0 stupnjeva, a u Splitu je minimalna temperatura bila +3°C.

Najtoplije je bilo na Palagruži s izmjerenih 8°C.

Danas će biti djelomično sunčano suho. Puhat će slab vjetar, uglavnom sa sjeverozapada. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 8 do 12°C, u Zagori i nekoliko stupnjeva niže.

Posljednji dan 2017. godine (nedjelja) donosi nastavak stabilnog vremena. Prevladavat će vedro. Vjetar će biti slab, ali ću u novogodišnjoj noći zapuhati jugo. Temperature zraka bit će u blagom porastu u odnosi na subotu.

Ovo su očekivane temperature zraka u Dalmaciji oko ponoći:

Već u ponedjeljak, prvog dana 2018. godine stiže nova promjena vremena. Postupno će se naoblačiti, s osobito će u kasno popodne i navečer biti kiše. Jugo će jačati na umjereno do pojačano, popodne na moru bit će vrlo jakih udara. Bit će još malo toplije.

I utorak donosi promjenjivo vrijeme, povremeno uz kišu. Jugo će prestati, pa će prvo zapuhati tramontana, a onda i bura. Snijeg je moguć samo u najvišem gorju. Bit će malo hladnije u odnosu na ponedjeljak.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0