Kiša stiže na Novu godinu! Pogledajte kakve nas temperature u Dalmaciji očekuju za doček

Stabilno vrijeme potrajat će do ponedjeljka

Iza nas je hladna noć. Nakon prekjučerašnjeg prodora, vrijeme se smirilo, a vedra noć bez vjetra sa snijegom na planini donijeli su nam najniže temperature zraka ovog prosinca u Dalmaciji. Najhladnije je bilo u Cetinskoj krajini. 7 stupnjeva ispod nule izmjereno je u Sinju, minus 6 u Hrvaca i Muću, a -5 u Otoku. -5 je također izmjereno u Drnišu, a -4 u Bisku. Slabog mraza bilo je ponegdje i uz obalu i na otocima. Tako je mraza bilo u dijelovima Brača, Hvara, Korčule, Pelješca… Ploče, Vela Luka, Marina, Šibenik i Vodice jutros su mjerili 0 stupnjeva, a u Splitu je minimalna temperatura bila +3°C.


Najtoplije je bilo na Palagruži s izmjerenih 8°C.

Danas će biti djelomično sunčano suho. Puhat će slab vjetar, uglavnom sa sjeverozapada. Najviše dnevne temperature bit će većinom od 8 do 12°C, u Zagori i nekoliko stupnjeva niže.

Posljednji dan 2017. godine (nedjelja) donosi nastavak stabilnog vremena. Prevladavat će vedro. Vjetar će biti slab, ali ću u novogodišnjoj noći zapuhati jugo. Temperature zraka bit će u blagom porastu u odnosi na subotu.

Ovo su očekivane temperature zraka u Dalmaciji oko ponoći:

Već u ponedjeljak, prvog dana 2018. godine stiže nova promjena vremena. Postupno će se naoblačiti, s osobito će u kasno popodne i navečer biti kiše. Jugo će jačati na umjereno do pojačano, popodne na moru bit će vrlo jakih udara. Bit će još malo toplije.I utorak donosi promjenjivo vrijeme, povremeno uz kišu. Jugo će prestati, pa će prvo zapuhati tramontana, a onda i bura. Snijeg je moguć samo u najvišem gorju. Bit će malo hladnije u odnosu na ponedjeljak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0