Kiša otjerala publiku iz kina Bačvice: Organizatori FMFS-a najavili dodatni dan projekcija

Publika Festivala mediteranskog filma Split bila je uporna, no kiša je ipak prekinula sinoćnju premijernu projekciju španjolskog filma "Koža"

Publika Festivala mediteranskog filma Split bila je uporna, no kiša je ipak prekinula sinoćnju premijernu projekciju španjolskog filma “Koža”. Pošto se film natječe za glavnu nagradu festivala, veliku “Udicu”, za večeras je u ljetnom kinu ‘Bačvice’ zakazana ponovljena projekcija. Francuski film “Sirovo” seli u nedjelju u 21:30, čime se jubilarni 10. FMFS produžuje za dodatni dan, kada će se u ljetnom kinu Bačvice prikazati i pobjednici u tri kratkometražne kategorije.


Sinoćnje ulaznice za “Kožu” vrijede i za danas, kao i one kupljene unaprijed za “Sirovo”, a u slučaju da nekome ne odgovaraju novi termini prikazivanja, organizator je osigurao povrat novca koji se do kraja FMFS-a može zatražiti na festivalskim blagajnama.

Osmi festivalski dan započinje u 19 sati u kinoteci, a prikazuje se pobjednik Sundance Film festivala u kategoriji dokumentarnog filma. “Zadnji u Alepu” potresno je svjedočanstvo o situacijama koje proživljavaju dobrovoljci iz skupine “Bijele kacige”, njihov svakodnevni život, stradanja i borbe na ulicama ovog sirijskog grada.

U istom kinu, u 21:30, zbog velikog interesa dodana je još jedna projekcija filma ”Fune: Djevojke koje sanjaju more”, o talijanskim bakicama koje po prvi put žele otići na ljetovanje, pa pokreću internetsku kampanju.

U programu “Ješke” danas se na Bačvicama prikazuje “Akt” mlade splitske redateljice Tamare Bilankov, a u Zlatnim vratima kratki film Tomislava Šobana “Kako je Iva otišla 16. rujna 2016”. Na terasi kina Tesla nastavlja se s besplatnim projekcijama, u goste stiže irski Galway Film Fleadh festival, koji od svojih početaka uspješno spaja raznolikost filmova iz cijelog svijeta.

Četvrtak 15.06. na FMFS-u:


Kinoteka Zlatna vrata
19:00 – Zadnji u Alepu (+ Kako je Iva otišla 16. rujna 2016)
21:30 – Fune: Djevojke koje sanjaju more

Ljetno kino Bačvice
21:30 – Koža (+ Akt)Terasa kina Tesla
21:30 – Program kratkog filma Galway Film Fleadh (Irska)

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0