Kerum: “Očekujem nove izbore na kojima je najbolje da ja budem zajednički kandidat HGS-a i HDZ-a”

Županijsko izborno povjerenstvo odbilo je prigovor Željka Keruma (HGS) na brojanje glasačkih listića, čime je potvrđen Andro Krstulović Opara (HDZ) kao izabrani gradonačelnik grada Splita.


Kerum je za Radio Dalmaciju rekao kako očekuje nove izbore u Splitu jer bez obzira na odluku Ustavnog suda, Opara ne može složiti većinu i kako on neće dati podršku Opari. Ističe kako je iz svega najveću korist izvukla Marijana Puljak.

– HDZ-u bi bilo najbolje, da na jedan fin i pristojan način pozovu mene da razgovaramo i da se dogovorimo, ako ćemo raditi nove izbore da ja budem novi zajednički kandidat HGS-a i HDZ-a. Jedino je tako moguće pobijediti suprotnu stranu, ljevicu – rekao je Željko Kerum za Radio Dalmaciju .

Čelnik splitskog HDZ-a, Petar Škorić je komentirao – Gospodin Kerum od početka se pokušava podmetnuti biračkom tijelu HDZ-a jer je svjestan da je to biračko tijelo dominantno u gradu Splitu. Međutim, Željko Kerum zaboravlja da je bio 4 godine desna ruka Zoranu Milanoviću, te je držao stranu SDP-a i na razini države i 90-ih kad je sa čelnim ljudima SDP-a osnivao tvrtke po Dalmaciji. Željko Kerum nema apsolutno nikakve veze s HDZ-om i potpuno je neprimjereno da se on na bilo koji način poziva na HDZ.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0