Kako smo već pisali, Grad Split je kroz svoje komunalno redarstvo pojačao aktivnosti na kontroli vlasnika kućnih ljubimaca. Sudeći prema reakcijama, građani su veliko dozom odobravanja dočekali strože kontrole prvenstveno nesavjesnih vlasnika.

Šibenska tvrtka “As eko“, drži sklonište za napuštene životinje, a u Splitu ima koncesiju za skupljanje napuštenih životinja s javnih površina. Danas smo njihove djelatnike zatekli na Rivi gdje su se, u suradnji s policijom, kontroliralo jesu li psi na javnim površinama mikročipirani.

VEZANI SADRŽAJ:

– Iako u nekim dijelovima grada i okolice ima pasa koji nisu čipirani, općenito je situacija u Splitu zadovoljavajuća. Po odluci Grada se svaki dan kontrolira neki drugi dio grada vezano uz mikročipiranje pasa, njihovo cijepljenje, a kontroliramo i kupe li vlasnici ljubimaca za njima izmet. U slučaju da to vlasnici ne poštuju, komunalni redari i policija pišu kazne. Kazna je 500 kuna, bilo da je došla od Grada ili policije. Kazne se piše, a mi sve češće izlazimo na teren.

Reakcije građana su pozitivne. Osobito pozitivno reagiraju građani koji vode računa o svojim ljubimcima.

Upitali smo kontrolira li se stanje na Marjanu, gdje je najviše prigovora na vlasnika pasa.

– Bilo smo u utorak. Prošli smo cijeli potez od Zapadne obale, Varoša, Marjan. Tamo je jedan drugi problem, naime, najviše problema stvaraju mačke. Ljudi tamo znaju pustiti pse s poveza što zna biti problem. Tada se opravdavaju riječima da njihova pas neće, ali to je stvar komunalnih redara koji imaju pravo kažnjavati. Mi smo samo tehnički dio pomoći – kazali su nam u tvrtki “As eko”.

Kako je izgledala današnja akcija na Rivi, pogledajte u galeriji.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime