KAŠTEL LUKŠIĆ U Osnovnoj školi Ostrog izvedba predstave “Gospodin Stihović”

Igrokaz je namijenjen djeci, ali će svakako u njemu uživati i odrasli.

U Osnovnoj školi Ostrog u Kaštel Lukšiću dana 10. srpnja 2017.g. s početkom u 18.00 sati održat će se predstava “Gospodin Stihović”.


Kaštelanska autorica Maja Alfirević u travnju 2016. objavila je igrokaz u stihu koji je 5.11.2016. ugledao svjetlo dana na pozornici Glazbeno – scenske udruge Teatar, u izvedbi glumaca Kaštelanskog kazališta koju je režirala mlada glumica GKL-a Justina Vojaković Fingler.
Igrokaz je namijenjen djeci, ali će svakako u njemu uživati i odrasli.
Na prvi pogled, radnja je jednostavna; pjesnik koji u trenu ostaje bez inspiracije gubi papirić koji je odnio vjetar, a na kom su napisana dva stiha. Papirić kreće na svojevrsno putovanje i prelazi iz ruke u ruku da bi se na kraju vratio samom pjesniku.

Na svom putovanju je susreo puno različitih ljudi i djece, a svima koji su ga imali u ruci, promijenio je život. Ni sami nisu bili svjesni kako i zašto. Sve probleme koje likovi imaju su životni tako da se i odrasli i djeca mogu prepoznati u njima. Igrokaz je lako pamtljiv jer je izveden u stihovima, a u sebi krije poruku o životu, vrijednostima, moralu, ali i vraća moč u pisanu riječ.
Prema slikovnici Maje Alfirević
Dramatizacija teksta: Justina Vojaković-Fingler
Glazba: Mario Čuljak
Kostimograf: Dinka Ćorkalo
Scenograf: Pinija Duvnjak
Svjetlo: Igor Gulam
Igraju: Ivona Čuljak, Tajana Rožić, Marin Jelenčić, Sandra Karuza i Jurica Škalabrin
Onaj tko ne zna OŠ Ostrog je izgrađena 1976. godine, od samih svojih početaka razvija zdrav odnos s okolišem.

Duga priča o tom odnosu započela je odmah po otvaranju škole kada su djelatnici i učenici kroz niz akcija uređivali okoliš obrastao u korov i zatrpan građevinskim materijalom. Na četiri hektara terena koji okružuje školu tako se s vremenom razvio botanički vrt u kojem danas raste preko tisuću biljnih sorti porijeklom sa svih strana svijeta, a 1986. proglašen je zaštićenim spomenikom parkovne arhitekture.

U sklopu vrta djeluje i učenička zadruga Maslina kroz koju se učenici brinu za vrt i školski maslinik.

Gospodin Stihović je dobio priliku biti dijelom Kaštelanskog kulturnog ljeta te se nada upoznati sve one koji ga dosad nisu imali prilike vidjeti i poslušati.


Od svih lokacija, kao dio programa Kaštelanskog kulturnog ljeta, dobio je priliku zaigrati na najljepšem mjestu, školi,i to ne bilo kojoj već onoj,davno poznatoj po botaničkom vrtu…

Tko još nije bio,trkom svi u ponedjeljak s početkom u 18 sati.
Ulaz besplatan!!!!Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0