“KAKO ŽIVOT” Tragikomedija o ljudima treće životne dobi na 63. Splitskom ljetu

Predstava je nastala na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike

Intimistička tragikomedija Nine Mitrović Kako život u produkciji Kazališta Moruzgva gostuje na 63. Splitskom ljetu izvedbom u Podrumima Dioklecijanove palače u srijedu 2. kolovoza s početkom u 21 sat. Smještena u starački dom, prepuna delikatnih, neočekivanih detalja tamošnjeg života predstava je to koja otvara brojna društvena i filozofska pitanja izazivajući katarzični koktel smijeha i suza. Redatelj je Ivan Leo Lemo, a uloge tumači kvartet prvaka hrvatskog glumišta Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević i Ecija Ojdanić.


Predstava je nastala na temelju opsežnog istraživanja i brojnih intervjua spisateljice s korisnicima i zaposlenicima zagrebačkih domova za umirovljenike.

Četvero živih likova ove drame progovaraju jezikom i šalama koje odgovaraju njihovoj dobi. Ali oni se u staračkom domu, mjestu na koje se ljudi smještaju u tzv. trećoj životnoj dobi. To je mjesto na kojem, rijeka života očekuje ušće iza svakog zavoja. No, to uopće nije depresivan tijek. Dapače! Tamo se i voli i vodi ljubav, i svađa se i miri, čak i tulumari. I tamo se živi. Delikatni detalji takvog života u ovoj hvaljenoj drami Nine Mitrović, izazivaju katarzični koktel smijeha i suza. Dragocjen smijeh koji pobjeđuje strah od zloglasnog konačišta starosti. I te suze su korisne jer natapaju usahle njive naših inhibicija. Predstava je to u kojoj se publika smije od tuge i plače od smijeha. Prilika svima nama da se sjetimo svojih roditelja i svoje djece i sebe i svoje uloge u priredbi života.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0