KAD ĆE KIŠA Još nekoliko vrućih dana, a sljedeći tjedan moguća je promjena vremena

Prodor sa sjeverozapada stiže nam u utorak

Ulazimo u posljednju dekadu srpnja, jedan od prosječno najtoplijih dijelova godine. Ljetna suša sve je izraženija i mnogi se pitaju kada će nam stići osvježenje u obliku pljuskova. Prolazno osvježenje proteklog vikenda bilo je praćeno suhih vremenom i burom.


U ostatku tjedna pratit će nas vrućine. Tako će i u petak biti pretežno vedro. Nakon tihe noći, danju će zapuhati slabo izražen maestral. Bit će malo toplije u odnosu na četvrtak, pa će najviše dnevne temperature biti od 30 do 36°C ponegdje u Zagori i dolini Neretve.

Vedro, vruće i sparno bit će u subotu. “Teškom” vremenu najviše će doprinijeti jugo koje će sredinom dana biti umjereno s pokojim pojačanim udarom. Srećom, do večer jugo će postupno prestati i okrenuti na burin. Od jutra vrlo toplo, a danju vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 36°C.

Sunčano, vruće ili vrlo vruće bit će u nedjelju. Noću tiho, a danju će puhati slab maestral. Bit će još stupanj toplije u odnosu na nedjelju.

Sinoptička situacija nad Europom tijekom ponedjeljka počet će se mijenjati. Ciklona s centrom iznad Sjevernog mora i Beneluksa donijet će vrlo nestabilno i hladnije vrijeme velikom području od Engleske, preko sjevera Francuske, Njemačke, sve do Alpa. Frontalni sustav do kraja dana zahvati će sjevernu Italiju i sjeverni Jadranu, donoseći mjestimične neverine i osvježenje. U Dalmaciji će se još tijekom ponedjeljka zadržati sunčano i vruće, a zapuhat će i slabo jugo. Bura će u drugom dijelu dana zapuhati na sjevernom Jadranu, au noći na utorak proširit će se i na Dalmaciju. Za razliku od prethodne, ova bura donijet će mjestimične nestabilnosti. Utorak će donijeti promjenjivo vrijeme s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Mjestimice će biti pljuskova i grmljavine, što znači da će neka područja imati samo zanemarive količine oborina. Najviše oborina bit će na sjevernom Jadranu, a najmanje na jugu Dalmacije. Ista stvar bit će i s osvježenjem.

U srijedu ponovno sunčanije, ali uz umjerenu buru. Lokalno su mogući slabi i prolazni pljuskovi, više na sjevernom Jadranu.


Još sunčanije i ponovno toplije bit će od četvrtka.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0