Južna Koreja izbacila osam teških bombi blizu granice sa Sjevernom Korejom

Sjeverna Koreja je u noći s ponedjeljka na utorak ispalila raketu koja je preletjela preko teritorija sjevernog Japana. Danas je stigla reakcija Južne Koreje

Sjeverna Koreja je u noći s ponedjeljka na utorak ispalila raketu koja je preletjela preko teritorija sjevernog Japana. Na to je danas reagirala Južna Koreja s osam teških bombi MK-84 koje su četiri južnokorejska lovca F-15 bacili na vojni poligon smješten blizu granice sa Sjevernom Korejom


Južnokorejski mediji javljaju kako je akciju naredio tamošnji predsjednik Moon Jae-in te ga opisuju kao demonstraciju sile i “demonstraciju sile” nakon najnovije sjevernokorejske provokacije, piše Index.

Tamošnja novinska agencija Yonhap ističe kako je južnokorejska vlada htjela poslati nedvosmislenu poruku sjevernim susjedima i demonstrirati sposobnost svoje vojske da u munjevitom roku uzvrati na potencijalni napad.

Bombe MK-84 koje su korištenje u demonstraciji vojne moći Južne Koreje su teške višenamjenske bombe koje mogu probiti 11 metara zemlje, odnosno gotovo četiri metra betona. Južna Koreja objavila je kako su sve četiri bombe pogodile svoje mete na vojnom poligonu, piše Index.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0