JESTE LI I VI NASJELI? Prvoaprilska šala zabrinula Splićane

Iako su neki odmah posumnjali da se radi o šali, ova vijest je uznemirila velik broj čitatelja

U nedjelju ujutro smo objavili tekst o tužnoj sudbini prostora za mlade, Kluba Zona, koji od ljeta postaje – Konoba Zona.


Iako su neki odmah posumnjali da se radi o šali, ova vijest je uznemirila velik broj čitatelja.

Srećom po sve nas, Klub Zona ipak ne seli sa Šperuna, a u popularnom prostoru ipak se još ne otvara ni konoba ni restoran. Cijela priča je dobro razrađena prvoaprilska šala Kluba Zona i Dalmacija Danas, s nešto dubljim značenjem.

– Prvoaprilskom šalom htjeli smo potaknuti ljude da glasnije razmišljaju što za Split znači ako mu gradsku jezgru do kraja oduzmu apartmani i restorani. Još uvijek u zimskim mjesecima uspijevamo motivirati ljude da prošeću pustom gradskom jezgrom i dođu na izložbe, nastupe, edukacije, predavanja i tematska druženja koja im nudimo, no pitanje je želimo li takav Split. – objašnjava voditelj Kluba Zona Goran Biličić i nastavlja:

– Postojali su realni planovi da se u gradskoj jezgri realizira Centar za mlade, kojeg zagovaramo gotovo deset godina i koji će mladima ponuditi još više usluga i sadržaja. Nažalost, ironije li, prethodna gradska vlast smatrala je da je u planirani prostor ipak primjerenije smjestiti hotelsku konferencijsku dvoranu. Realizacija Centra za mlade tako je sada ipak realnija u zgradi Doma mladih, nadamo se već ove godine. No, što ćemo sa gradskom jezgrom? – pita se Biličić.

Najavio je bogat program za travanj te otkrio planove za svibanj.


– Travanj započinjemo novom Književnom čajankom, u četvrtak nastavljamo Biciklopopravljaonicom, u subotu uz Večer modernih društvenih igara, slijede izložbe u kojoj su poznati hitovi u stripu, a psihički poremećaji u ilustraciji, a u međuvremenu će krenuti i srednjoškolski književni klub – svojevrsne besplatne priprema za državnu maturu te će se održati i predavanje Different Split koje će otkriti manje poznate priče o splitskoj povijesti. Zadnji dan graffiti – street art radionice održat će se na EgoFree festivalu na kojem također gostujemo s još nekoliko radionica, a u programu je i nova Sociloška večer.

I u svibnju ćemo nastaviti u sličnom ritmu pa već možemo najaviti novu izložbu, gostovanje Alda Franičevića, mladog svjetskog putnika, održavanje Biljoteke – edukacije o ljekovitom bilju, novu Biciklopopravljaonicu i nastavak druženja Srednjoškolskog književnog kluba i Večeri modernih društvenih igara. – najavljuje Biličić.Program Kluba Zona pratite na klubzona.net.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0