ZATVORENA DIONICA AUTOCESTE Kod Pirovca cisterna s gorivom izletjela s ceste, vozač životno ugrožen

Neodgovorni vozači blokirali treću traku te otežali pristup hitne pomoći

Zbog sudara cisterne i tegljača zatvorena je autocesta A1 kod čvora Pirovac, doznaje ŠibenikIN u Operativno-komunikacijskom centru (OKC) Policijske uprave šibensko-kninske.
Prema prvim informacijama s mjesta događaja, cisterna koja je prevozila gorivo izletjela je izvan ceste, a jedna osoba je u sudaru s tegljačem ozlijeđena.


Nesreća se dogodila u 13,10 sati na oko pet kilometara iza naplatnih kućica u pravcu Zagreba, a sat vremena kasnije, još uvijek je trajalo rezanje kabine kako bi djelatnici hitnih službi došli do ozlijeđenog vozača u kabini cisterne.

– Vozač (26) je s teškim ozlijedama izvučen iz kabine i prebačen u šibensku bolnicu. Došlo je do izljevanja goriva iz cisterne, promet je još uvijek zatvoren dok se ne sanira kolnik – doznajemo u OKC-u.

Srećom, cisterna koja je prevozila gorivo, nije se zapalila. Vozila su se u trenutku sudara kretala prema Zagrebu, piše ŠibenikIN.

Kako se doznaje s mjesta događaja kolone su duge i do 4 kilometra, a neodgovrni vozači su blokirali zaustavnu traku te onemogućili pristup hitne pomoći, koja se na kraju provukla do ozlijeđenog.

Više detalja o toj prometnoj nesreći bit će poznato nakon očevida šibenske prometne policije.


Iz Hrvatskog autokluba (HAK) izvijestili su da je zbog prometne nesreće zatvorena je autocesta A1 između čvorova Benkovac i Pirovac u oba smjera. Obilazno se vozi državnim cestama preko Stankovaca i Pristega (DC27 i DC59).

Opreznije treba voziti autocestom A1 kod čvora Donja Zdenčina zbog opasnosti od naleta na divljač!Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi, izvijestili su iz HAK-a uz upozorenje vozačima da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0