Jedina Splićanka u konkurenciji za “Najljepšu mamu Hrvatske” je 43-godišnja Diana Vitanović Martić

Natjecanje za "Najljepšu mamu Hrvatske" održat će se 1. i 2. rujna u Šibeniku. U konkurenciji su 24 majke iz cijele Hrvatske, a među njima je i jedna Splićanka.

Miss mamma Italiana in Croazia natjecanje je koje je prošle godine po prvi puta održano u Šibeniku. Ove godine, pod domaćim “brandom” održat će se izbor za najljepšu mamu Hrvatske u dvije kategorije.


“Najljepša mama Hrvatske” u kategoriji od 23 do 39 godine, te jednako tako najljepša mama Hrvatske u kategoriji od 40 do 53 godine, takozvanoj “Dijamant” kategoriji.

Polufinalna večer održat će se 1. rujna u hotelu Panorama s početkom u 20 sati, dok je druga polufinalna večer određena za 2. rujan na Trgu Republike Hrvatske s početkom u 21 sat.

I Split ima svoju konkurenticu u kategoriji “Dijamant”, pa je tako jedina Splićanka koja će odmjeriti snage s drugim mamama Hrvatske, 43-godišnja Diana Vitanović Martić.

Majka dvoje djece, sportašica i fitness trenerica

Zgodna Splićanka majka je dvoje djece. 19-godišnje Luciane i 13-godišnjeg Marina koji su je ujedno i prijavili na spomenuto natjecanje.

– Ispočetka sam dvojila, jer iskreno, svakom je djetetu njegova majka najljepša, ali sam onda na njihov nagovor odlučila poslati prijavu- kaže Diana kojoj je i suprug velika podrška, kako inače, tako i u ovom izboru ljepote.


Među 60 pristiglih prijava odabrano je 24 majki iz cijele Hrvatske. 16 u prvoj kategoriji i 8 u drugoj. One će se natjecati u polufinalu, a 16 najljepših borit će se za krunu u finalnoj večeri. Također, sve finalistkinje bit će sudionice na kalendaru pod nazivom “Najljepša mama Hrvatske 2018.”

Diana je fitness trenerica i vlasnica fitness kluba Lady Di. Kao mlada bavila se manekenstvom, te nosila revije po Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. Izišla je na kalendaru “Modeli” 2003. godine, a pojavila se i u spotu Branimira Mihaljevića. Snimila je i nekoliko reklamnih kampanja.Dok nije postala majka i po drugi put, imala je i svoju modnu agenciju također imena Lady Di. Tada je karijeru lagano zamrzla i odlučila se posvetiti obitelji.

Svestrana Diana kaže nam kako uz ulogu majke, čiju ulogu nitko ne može zamijeniti, uživa u svojim dvjema ljubavima- plivanju i kickboxingu kojima se bavila i u mladosti i u kojima je osvajala brojne medalje. Fitness joj je posao i izvor prihoda, a plivanje, i kickboxing su joj prve ljubavi.

– Željela bih napomenuti i srušiti predrasude o ženama koje se bave takvim sportom i izjavama kako bavljenje kickboxingom ne može biti ženstveno. Može itekako- kaže nam Diana, a mi se u potpunosti slažemo s njom.

Obitelj joj je ipak na prvom mjestu.

– U svemu su mi podrška, jednako kao i ja njima. Svo svoje slobodno vrijeme provodimo zajedno, najčešće kroz sport obzirom da smo i muž i ja sportaši. Suprug mi je profesionalni ronioc pa je tako i naša kći krenula očevim stopama, a osvojila je i niz zlatnih medalja. Sada je i njen mlađi brat odlučio baviti se ronjenjem pa je tako na zadnjem natjecanju i on kući donio dvije zlatne medalje- kaže ponosna majka.

– Majka može zamijeniti svačije mjesto, ali njeno ne može nitko. Ipak, željela bih napomenuti kako i majka i supruga može u svakom trenutku živjeti i život odvojen od samo te uloge. Izgledati lijepo i zdravo, biti ženstvena- napominje Diana.

Promoviranje uloge majke i ženske ljepote

Cilj natjecanja je da se osim ljepote nagradi i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu.Majka je ne samo kućanica koja vodi brigu o svojim najdražima, već je ona uspješna žena i u poslovnom svijetu. Često su žene stavile svoje snove u ldaice onoga trenutka kada su se odlučile baviti majčinstvom. Baš kao i Diana koja je mogla imati i međunarodnu karijeru, ali je odlučila prije svega biti majka. Iz ovog razloga odlučila se dati mogućnost svim majkama da se zabave, sklope nova prijateljstva, nađu vremena za sebe, pokažu svoj sjaj, te prožive trenutke u kojima su samo one u centru pozornosti,bar na jednu večer.

Na natjecanju u Šibeniku, splitska predstavnica nosit će haljinu Crystal Spose, a za šminku će biti zadužena Josipa Svalina iz Make me up studia u Splitu.

I u polufinalnoj i finalnoj večeri bit će dnevni i večernji izlazak,, te talent show u kojem će Diana pokazati svoje vještine u kickboxingu, trbušnjacima, sklekovima i izdržaju.

Organizacija ovog natjecanja pripada Maji Gnjidić Vedecchia i Maji Vukini Bogović u suradnji s Grafim Šibenikom, Turističkom zajednicom Šibenika dok je posao koreograafkinje pripao Ljiljani Stamenković.

Splitskoj predstavnici ekipa portala Dalmacija Danas želi puno sreće u donošenju krune u grad pod Marjanom.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0