Bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da je presuda šestorci “međunarodni pečat na tamni dio istine”.

Nakon izricanja pravomoćne presude šestorci iz BiH u Haagu izjavu je dao i Bakir Izetbegović. Osvrnuo se na sve što je u srijedu izrečeno u presudi te zaključio da je ”na ovaj način stavljen međunarodni pečat na tamni dio istine o razlozima stvaranja i načinu djelovanja hrvatske zajednice Herceg-Bosna ”.

Pojasnio je zašto je rekao “dio istine”.

”Hrvatska politika, ona koja se kreirala u Zagrebu i ona koja se kreirala u BiH, predomišljala se, lutala, borila se sama sa sobom, imala dvije dimenzije, odnosno dva lica. Jedno lice je neuspjeli udruženi zločinački pothvat koji je nanio strahovite patnje žrtvama, porušio sela i gradove i napravio gubitnicima i Bošnjake i Hrvate. Taj mračni projekt je kriv za sve upropaštene sudbine i nepotrebne smrti s jedne i druge strane, prenosi Dnevnik.hr.

Drugo lice je ono koje se borilo i izborilo za prestanak sukoba, koje se brinulo o protjeranim Bošnjacima i u vrijeme rata, koje je omogućilo postizanje Washingtonskog sporazuma i borbu postrojbi Armije BiH i HVO-a rame uz rame do kraja rata”, rekao je Izetbegović.

Na kraju je rekao da želi ostvariti suradnju sa svijetlom stranom hrvatske politike i smatra da je moguće ostvariti buduće dobre odnose.Na pitanje o potencijalnoj tužbi BiH protiv Hrvatske za genocid, rekao je da ne vidi da će BiH ići u tom smjeru.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0