Kao što smo već izvjestili, na turnir ‘Četiri kafića’ je iz Vinkovaca stigao Hajdukov navijač Dejan Mitrović. Stigao je u Split sa suprugom Željanom GrancarićMitrović, te ocem Predragom, kako bi pogledali igru Nike Kovača.

I to im se ispunilo, jer je Dejanov omiljeni igrač, čijih 16 dresova, raznih klubova za koje je igrao, Dejan ima u svojoj kolekciji, čak dvaput igrao na ‘Memorijalu Dina Petrinovića’ – prvo za Camel, ali on je izgubio pa je na zahtjev publike Niko zaigrao i za Kauri, koji je na koncu osvojio prestižni malonogometni turnir.

Dakako, Dejanu su najdraži dresovi koje je Niko nosio u Hajduku, zato što je strastveni navijač Hajduka. Stigli su u Split pogledati turnir zajedno s prijateljem Mladenom Orlićem, pomorcem iz Brodospasa, poznatim Hajdukovim navijačem.

Izaslanstvu iz Vinkovaca poklopilo je se još nešto. Kako su poželjeli odati počast poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, otišli su jučer to učiniti pred spomenikom 72. bojni Vojne policije u Lori.

Slučaj je htio da je malo iza njih pred spomenik stigao i Zlatko Dalić, pa su nakon odavanja počasti fotografirali pred spomenikom i s hrvatskim izbornikom.

Nakon promocije uputio se pred spomenik

Naime, Dalić se, nakon što je u dvorani Doma Hrvatske vojske u Lori promovirao svoju knjigu, ‘Rusija naših snova’ zajedno s umirovljenikom bojnikom Zlatkom Čipčićem uputio pred spomenik 72. bojne Vojne policije Split, odati počast dvanaestorici vojnih policajaca.

Zajedno s njihovim suborcima, veteranima 72. bojne Vojne policije, zapalio je svijeće, te se pomolio za poginule pripadnike 72. bojne Vojne policije.

– Hvala vam na svemu što ste učinili, a na nama je da učinimo sve kako bismo očuvali to zajedništvo, ali i kako bismo očuvali sjećanje na naše poginule vitezove, kao što ste bili vi, dvanaestorica pripadnika 72. bojne Vojne policije, kojoj samo zajedno došli odati počast – kazao je Zlatko Dalić ispred spomenika 72. bojni Vojne policije u Lori, piše Slobodna Dalmacija.

‘Pokazao je da je čovjek od riječi’

– Naš prijatelj Zlatko Dalić je obećao doći 13. prosinca, na obljetnicu 72. bojne Vojne policije, ali zbog obaveza to nije bio u mogućnosti, te nam je obećao da će se doći pokloniti našim poginulima, prvi put čim dođe u Split. To je danas i učinio, pokazavši kako je čovjek od riječi, te mu od srca zahvaljujemo – kazao je umirovljeni bojnik Zlatko Čipčić, predsjednik Udruge branitelja i veterana 72. bojne Vojne policije.

Podsjetimo, 72. bojna Vojne policije je nastala iz samostalne satnije Vojne policije 4. gardijske brigade, a osnovana je 13. prosinca 1991. po zapovijedi ministra obrane Gojka Šuška. Osim vojnopolicijskih, postrojba je imala i borbene zadaće. Tako je tijekom Domovinskog rata poginulo 12 pripadnika 72. bojne Vojne policije – Martina Poljak, Mladen Strenja, Toni Pavlović, Ante Reljan, Željko Kamber, Nikica Mikulić, Marinko Kuštre, Neven Mikulić, Davor Petković, Igor Perić, Leonard Vidošević i Ante Bužančić.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime