“ISTROLALI HRT” Fotomontažom HRT-ova Dnevnika nasmijali javnost:” Pored Lošinja opažena velika kita”

Da su jučer pored Lošinja viđena dva velika kita, vijest je koja je obišla sve medije.

Da su jučer pored Lošinja viđena dva velika kita, vijest je koja je obišla sve medije. Međutim, da je pored Lošinja viđena velika kita, zacijelo je morao biti veliki novinarski gaf ili fotomontaža.


Naime,za vrijeme HRT-ova Dnevnika, na telopu su se vrtile kratke vijesti među kojima i ova da je kod Lošinja opažena velika kita.

Screenshot te “objave” počeo se širiti društvenim mrežama brzinom munje.

Iz HRT-a su se odmah oglasili kazavši kako spornog kadra nema, te kako je riječ o fotomontaži.

-Obavješćujemo Vas da je u sinoćnjim informativnim emisijama Hrvatske radiotelevizije, u kratkim vijestima koje se objavljuju u okviru informacijskih trakica, objavljen podatak o tome da su „kod Lošinja opažena dva velika kita“.

Presliku točne objave dostavljamo Vam na fotografiji u privitku.


Fotografija koja se tijekom današnjega prijepodneva proširila društvenim mrežama neovlašteno je preuzeta te potom falsificirana i podijeljena na dijelu mrežnih portala i društvenih mreža.

Ovime ističemo kako je riječ o fotomontaži koja nema nikakve veze s točnom informacijom objavljenom u programu Hrvatske radiotelevizije.U skladu s važećim zakonskim propisima Hrvatska radiotelevizija pokrenut će pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje- kazali su.

Na Twitteru se oglasio i Damir Smrtić objavivši izvornu fotografiju s Dnevnika:

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0