Bono Bošnjak  boksački je fanatik koji je u sedam godina, koliko vodi Savez napravio značajne pomake za hrvatske boksače i boksačice. Naravno da u toj priči nije sam, okupio je kvalitetne ljude koji ustrajno rade za dobrobit ovog sporta. Promocija, mečevi, turniri, financiranje Saveza i natjecanja… Ima tu posla. Boksačke priredbe uvijek su aktualne.

U drugom izdanju boksačkog Grand Prix-a nedavno održanog u Zagrebu slavilo je troje hrvatskih boksača u konkurenciji 16 zemalja s četiri kontinenta.

Između ostalih boksali su naš Marko Milun, zatim dvostruki prvak Rusije Ivan Veryasov, svjetski prvak u teškoj kategoriji Muslim Gadzhimagomedov, potom Robert Martona iz Ukrajine te dvostruki osvajač srebra s europskih prvenstava Rus Gabil Mamedov. Vidjeli smo i finale Marije Malenice koja je osvojila srebro, boksači ukupno tri zlata.

Hrvatski boksački savez ima dosta uspjeha zadnjih nekoliko godina, hvalimo predsjednika Bošnjaka.

HBS radi dosta kvalitetno i studiozno. Naši uspjesi nisu slučajnost, oni dolaze kao plod velikog rada i sinergije boksača, trenera, klubova i HBS-a. Red, rad i disciplina su glavne karakteristike svih nas u boksu.

Jel još uvijek teško pronalazite zajednički jezik s Hrvatskim olimpijskim odborom?Oni moraju shvatiti da Savez ne može financirati iz svoje blagajne nastupe boksača. Ili od Pevex lige, ili od sponzora. Osobno pronalazim zajednički jezik sa svima.

Koje boksačke sredine u Hrvatskoj najbolje rade ?

Rekao bi sve ! I Split i Zadar, Osijek, Zagreb naravno. Metropola je najveća pa mogu bolje i više s obzirom na populaciju.

COVID 19 muči sve, pa i boksače?

U ova teška vremena korone zahtjevno je organizirati bilo kakav sportski događaj i žao nam je što je Zagrebački spektakl bio bez gledatelja. Nadamo se da će u brzo doći bolja vremena za Hrvatski boks i općenito za sport . Također se nadam da ćemo vrlo brzo vratiti gledatelje u sportske dvorane i na stadione jer sport treba gledatelje i obrnuto.

Sljedeće akcije Hrvatskog boksačkog saveza su kolo 1. Hrvatske boksačke lige, reprezentativni nastup naših boksača u Poljskoj, te ono što smo odavno čekali u Splitu, veliki spektakl, nastup hrvatske boksačke reprezentacije protiv reprezentacije Italije koji bi se trebao održati 14. Studenog ove godine.

Veliku dvoranu na Gripa već ste rezervirali?

Jesmo, ali moramo pratiti što se događa s virusom. Pa možda ipak bude u maloj dvorani. Ali vjerujem da će se ovaj egzibicijski mečevi ipak dogoditi. Split i Hrvatska tako bi vidjeli sedam Hrvatskih reprezentativaca koji bi boksali protiv Talijana.

Zašto ovaj susret i zašto baš Split ?

To su mečevi koji bi održali formu naših reprezentativaca a u sklopu priprema za Europsko prvenstvo koje se održava u veljači sljedeće godine, a koje  ima kvalifikacijski karakter za OI u Tokiju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime