HTJELI ILI NE, PANIKA JE POČELA Pomama za zaštitnim maskama u Splitu, prazne se police s pojedinim artiklima

Bilo kako bilo, iako u Hrvatskoj službeno nije zabilježen slučaj zaraze od koronavirusa, panika je službeno - počela

Iz susjedne Italije stiže vijest o petoj preminuloj osobi od posljedica koronavirusa. Broj zaraženih raste iz sata u sat.


Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH danas je preporučilo hrvatskim državljanima da ne putuju u Lombardiju i Veneto, talijanske regije u kojima je potvrđeno više od 150 slučajeva koronavirusa. Stigla je i uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja svim osnovnim i srednjim školama da otkažu sva organizirana putovanja u Italiju u narednih mjesec dana.

Učenici iz Splita, Omiša i Pule koji su prošli tjedan boravili u Italiji nisu stavljeni u karantenu, ali se nalaze u kućnoj izolacijii. Da cijeli slučaj bude čudniji, omiški su srednjoškolci prvo poslani na nastavu, a onda su za vrijeme drugog sata poslani svojim kućama. Na današnjoj konferenciji za medije Ministarstva zdravstva, naglašeno je da su svi učenici zdravi i da se radi o mjerama opreza. Ne postoje mjere ograničavanja kontakata učenika i njihovih ukućana jer se smatra da su djeca zdrava.

Razvoj situacije s koronavirusom očekivano utječe i na same građane. Tako je danas u Splitu nastala prava “pomama” za antibakterijskim sredstvima i maskama.

“Antibakterijska sredstva i maske s polica trgovina i ljekarni nestaju kao da sutra ne postoji. Također, u svim prodavaonicama u kojima sam bila jako brzo se prazne police s brašnom i uljem” – govori nam Splićanka.

Ministarstvo zdravstva opovrgava potrebu da zdrave osobe trebaju nositi zaštitne maske. Ministar kaže da maska ne služi u preventivne svrhe. “Ona je dobra za bolesnike da spriječe širenje bolesti. Nije preporuka da se nose maske ako niste zaraženi”, rekao je danas ministar.


Bilo kako bilo, iako u Hrvatskoj službeno nije zabilježen slučaj zaraze od koronavirusa, panika je službeno – počela.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime