Hrvati se poigrali s Česima, u sjajnoj utakmici pregazili protivnika s 38 razlike!

Hrvatska će kao druga u skupini u nedjelju igrati susret osmine finala protiv trećeg iz skupine D, a u ovom trenutku to mogu biti ili Turci ili Rusi.


U nastavku prvenstva Eurobasketa, Hrvatska je odmjerila snage s Češkom, a rezultat je bio i iznad očekivanog.

Ekipa Ace Petrovića pregazila je Češku u posljednoj utakmici po skupinama rezultatom 107:69!

Iako utakmica ni jednoj, ni drugoj reprezentaciji nije igrala neku veliku ulogu obzirom da je Hrvatska sigurno druga, a Česi ne mogu izboriti osminu finala, Hrvati su se ipak poigrali s Česima.

Na kraju prvih 10 minuta utakmice Hrvatska ima rezultat od 18:17. Iako su vidno jači od Čeha, može im se zamjeriti previše promašenih bacanja u prvoj četvrtini.

U sljedećih 10 minuta utakmice rezultat raste pa tako Hrvatska sjajnim pogotcima Šarića dolazi čak i na 52:38. Na kraju prvog poluvremena Česi smanjuju razliku na 54:40.

U trećoj čevrtini nižu se sjajni poeni Šarića, Bogdanovića i Bendera kojima Česi ne mogu apsolutno ništa. Dario u trećoj četvrtini zakucava za do tad najveću razliku 68:52. Na kraju treće četvrtine rezultat ostaje 78:60.

U samu završnicu utakmice Hrvati ulaze lagano i vuku igru na + 25 razlike. Bespomoćni Česi nisu se mogli više ni braniti pa se samo čekao zvižduk koji je oglasio kraj kada je rezultat bio 107:69 za Hrvate.

Hrvatska će kao druga u skupini u nedjelju igrati susret osmine finala protiv trećeg iz skupine D, a u ovom trenutku to mogu biti ili Turci ili Rusi.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0