Hrvatska premijera filma „Moj život bez zraka“ danas u kinoteci „Zlatna vrata“

u 19 sati u kinoteci 'Zlatna vrata', a u sklopu FMFS-a, održava se posebna projekcija filma "Moj život bez zraka"

Splićani i njihovi gosti danas imaju priliku prvi u Hrvatskoj pogledati film „Moj život bez zraka“, redateljice Bojane Burnać, koji je nedavno svoju svjetsku premijeru imao na „Hot Docs“ u Torontu, gdje je bio uvršten u glavnu konkurenciju ovog najvažnijeg festivala dokumentarnog filma u Sjevernoj Americi.


Ovaj film koji prati Gorana Čolaka,hrvatskog rekordera u ronjenju na dah, prikazuje se u sklopu posebne projekcije u 19 sati u kinoteci „Zlatna vrata“. Prehodit će mu „Mliječni zub“ redatelja Saše Bana u kojem glavnu ulogu igra glumica Marija Škaričić.

Ženski dan na Festivalu mediteranskog filma Split, nastavlja se i na Bačvicama od 21:30, gdje će se se u sklopu „Ješki“ prikazati „Po čovika“ Kristine Kumrić, kratki film koji je prikazan također u Torontu, a u kojem sjajna Janja Avdagić glumi djevojčicu čiji se otac vraća iz logora. Glavni naslov večeri je neobična „Provalnica“ izraelske predateljice Hagar Ben Asher, s kojom je bila uvrštena i u natjecateljski program festivala u Rotterdamu.

Nastavljaju se i besplatne projekcije na terasi kina „Tesla“ u 21:30, a posebnu pažnju plijeni francuski „What tear us apart“ u kojem glumi poznanica FMFS publike, slavna Isabelle Huppert.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0