HNS podržao Modrića u davanju spornog iskaza: Pavličića-Bekića zamjenio bivši zaposlenik Dinama

U Zagrebu je održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza koji je donio niz odluka

Izvršni odbor usvojio je izvješća o natjecanjima u natjecateljskoj godini 2016./17. te izvješće nakon okončanog postupka licenciranja klubova za godinu 2017./18.


Izmjenama Odluke o sustavu stalnih natjecanja utvrđeno je da će Druga HNL od natjecateljske godine 2018./19. brojati 16 klubova.

Usvojene su Propozicije natjecanja Prve i Druge HNL i Hrvatskog nogometnog kupa te liste sudaca i delegata. Od predstojećeg prvenstva Prva HNL nosi naziv Hrvatski telekom prva liga.

Budući da je svim tijelima natjecanja istekao mandat na kraju prošle natjecateljske godine, Izvršni odbor je za sljedeće prvenstvo imenovao novo vodstvo natjecanja.

U Hrvatski Telekom Prvoj ligi povjerenik za natjecanje je Josip Brezni, povjerenik za suđenje Igor Pristovnik, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić, a povjerenik za sigurnost je Miroslav Marković.

U Drugoj HNL povjerenik za natjecanje je Ivica Šparavec, povjerenik za suđenje Mladen Lončar, disciplinski sudac Darko Kolesarić, povjerenik za određivanje kontrolora suđenja Ante Kulušić i povjerenik za sigurnost Miroslav Marković.


Potvrđena su imenovanja Roberta Jarnija i Petra Krpana za izbornike U-19 odnosno U-17 reprezentacije.

Dosadašnji predsjednik Disciplinske komisije Nikša Stolić novi profesionalni izazov imat će na Međunarodnom sudu u Strasbourgu te se zahvalio na funkciji u HNS-u. Za predsjednika Disciplinske komisije imenovan je Damir Katić, odvjetnik iz Zagreba. Davor Blašković i Stipe Cvitanović na vlastiti su zahtjev razriješeni dužnosti predsjednika odnosno člana Komisije za žalbe. Za predsjednika Komisije za žalbe imenovan je sudac Visokog prekršajnog suda Mladen Genc. Umjesto Darka Kolesarića za predsjednika Komisije za ženski nogomet imenovan je Bojan Bodrožić.Izvršni odbor donio je odluku o nadležnosti Komisije za profesionalnom nogometu, a u Komisiju su imenovani predsjednik Vladimir Čohar te članovi Igor Galić, Tomislav Svetina i Zvonimir Šimunović.

HNS vrlo pažljivo prati suđenje bivšim čelnicima NK Dinamo vezano za optužbe o eventualnoj zlouporabi ovlasti u poslovanju kluba. Hrvatski nogometni savez se niti na koji način ne miješa u navedeni kazneni postupak te podsjeća na svoj ranije zauzeti stav o načelu presumpcije nevinosti sve dok se mogućom pravomoćnom presudom ne dokaže suprotno. Međutim, HNS posebno zabrinjava medijska hajka na našeg kapetana Luku Modrića zbog njegovog iskaza izrečenog pred sudom u svojstvu svjedoka. HNS u potpunosti vjeruje u vjerodostojnost, iskrenost i poštenje našeg kapetana te niti na koji način ne sumnja da ga zanima samo istina. Stoga pozivamo medije da ostave nadležnim pravosudnim tijelima da utvrde sve činjenice te da prestanu napadati Luku Modrića zato što se njegov iskaz ne uklapa u njihovu unaprijed zacrtanu koncepciju „istine“.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0