Gradsko kazalište lutaka organizira “Ljetno kazalište za djecu”

U ovogodišnjem programu će biti izvedeno ukupno sedam predstava, a sve će igrati u GKL-u u večernjem terminu s početkom u 20 sati

Četvrtu godinu za redom Gradsko kazalište lutaka Split sezonu završava revijom “Ljetno kazalište za djecu” koja će održati od 26. lipnja do 3. srpnja.


U ovogodišnjem programu će biti izvedeno ukupno sedam predstava, a sve će igrati u GKL-u u večernjem terminu s početkom u 20 sati.

Uz tri naslova splitskih lutkara, bit će prikazane i četiri gostujuće predstave. Među gostujućim predstavama, dvije su iz selekcije 10. Malog Marulića koje u travnju nisu izvedene u Splitu zbog neizvjesnosti uslijed krize proračuna. To su predstave „Ljubiti, samo ljubiti“, Teatra Poco Loco i Centra mladih Ribnjak, te predstava „Puž“, Kazališta Mala scena. Tako će GKL dječjem žiriju i splitskoj publici ostati dužan još samo jednu predstavu i to „Bajku o Žar ptici“, koja se nije mogla „uklopiti“ u ovaj ljetni termin.

Iako je naziv manifestacije nepromijenjen, ona je već lani obogaćena programima drugih ustanova u kulturi i udruga i time nadrasla inicijalnu ideju kazališne revije. Tako će i ove godine, osim samih predstava, program uključivati muzejske radionice za najmlađe, u suradnji s Etnografskim i Hrvatskim pomorskim muzejem Split, a jednu će svoju predstavu izvesti i Gradsko kazalište mladih.

Od naslova ističemo još i gostovanje Kazališta lutaka Zadar s predstavom „Karlson s krova“ prema priči Astrid Lindgren i u režiji Ljudmile Fedorove, koja je na zadnjem Susretu lutkara i lutkarskih kazališta Hrvatske osvojila nisku nagrada, među njima i dvije za najbolju predstavu u cjelini – prema sudu stručnog i dječjeg žirija.

Zainteresiranim inozemnim gostima dostupan je i opis programa na engleskom jeziku, u tiskanoj knjižici i na web stranicama GKL-a Split.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0