Gostovanje KUD-a Jedinstvo u Poljskoj: Odlaze na zasluženu turneju

Povratak članova Jedinstva predviđen je 9. kolovoza kada se vraćaju svojim redovitim nastupima

Nakon više od 60 nastupa i koncerata u 2017., od kojih je 50 bilo u Splitu, članovi folklornog ansambla i orkestra KUD-a Jedinstvo odlaze na zasluženu turneju.


Ożarów Mazowiecki​ u Poljskoj njihova je destinacija u prvoj dekadi kolovoza. Tamo će uz domaćine te grupe iz Meksika, Bjelorusije i Turske sudjelovati na 5. po redu smotri folklora pod nazivom Międzynarodowy Festiwal Folkloru Ożarów Mazowiecki 2017. U sklopu festivala, pored ostalih nastupa, 5. kolovoza (subota)  splitske folkloraše očekuje i koncert u 10-ak kilometara udaljenoj Varšavi u tamošnjem grandioznom amfiteatru na otvorenom – Bemowo.

Na povratku u Split Jedinstveni će posjetiti Austriju, točnije Beč u kojem će i prenoćiti. U međuvremenu dok će 40 članova  ansambla KUD-a boraviti  na turneji, ekipa koja ostaje u Hrvatskoj odrađivat će ugovorene nastupe u Splitu, a neki od njih će se i školovati na ljetnoj Školi hrvatskog folklora.

Povratak članova Jedinstva predviđen je 9. kolovoza kada se vraćaju svojim redovitim nastupima o kojima više možete pročitati na njihovim web stranicama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0