Predsjednik SDP-a Split Goran Kotur povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta objavio je komentar koji prenosimo u cijelosti:

“Danas, na dan kad je Crvena armija 1945. godine oslobodila nacistički koncentracijski logor smrti Auschwitz-Birkenau, obilježavamo Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta.

Radi se o najgorem i jedinstvenom zločinu u povijesti Europe i svijeta. Kako se ovakva užasna zlodjela nikad više ne bi ponovila, moramo se boriti protiv negiranja holokausta, koji je sastavni dio revizionizma Drugog svjetskog rata, kao i relativizacije nacističke i ostalih fašističkih zločinačkih ideologija i zločinačke prakse.

Preživjelim logorašima nacističkih logora smrti nije padalo na pamet vojnike antifašističke koalicije koji su ih oslobodili, bez obzira na zemlju iz koje su došli, stavljati u istu kategoriju s nacistima.”


2 KOMENTARI

  1. NISU SVI ZLOČINI ISTI ILI ISTE SUŠTINE.
    TREBA POČETI OD ONE HEGELOVSKE DEFINICIJE KOJA SE DO DANAS NIJE PROMIJENILA A I NEĆE ,DA PODNEBLJE ODREĐUJE ČOVJEKA.ZNAČI BOGATSTO ZEMLJIŠTA I KLIMATSKI UVJETI ODREĐUJU RAZVOJ NJEGOVIH SATANOVNIKA. PA PAMETAN ČOVO ,ONAJ HEGELOVSKI ,DVONOŽNI, KOJI JE POSTAO POVIJESNI ČOVO,BI REKAO DA TI UVIJETI ODREĐUJU I DRUŠTVENE ODNOSE ,ONE VLADAJUĆE ,REČE VELIKI MARX, KOJI EMANIRAJU IZ STUPNJA RAZVOJA PROIZVDNIH MATERIJALNIH SREDSTVA. PA SLUŠAJUĆI I POZNAVAJUĆI NAŠE VELIKE UMOVE TREBA KONSTATIRATI DA SVAKI STUPANJ RAZVJA MATERIJALNIH PROIZVODNIH SNAGA SA SOBOM POVLAČI PROMJENE DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA ,A ONI DRUŠTVENE RAZMIRICE KOJE SE MOGU ,A TO JE I NAJČEŠĆE ,PRETVORITI I U ZLOČINAČKE ČINE JER SE UVIJEK RADI O OPSTOJNOSTI NEJEDNAKIH KOJI NIKOŠE IZ VLASTOITOG RAZVOJA PROIZVODNIH MATERIJALNIH SNAGA. PA JE O TIM NEJEDNAKOSTIMA PUNA NAŠA POVIJET IZ KOJE ISČITAVAMO VELIKE RATOVE I TERITORIJALNO -DRUŠTVENE PROMJENE ,ALI UVIJEK SA LJUDSKIM KRVOLOČNIM POSLIJEDICAMA. PA JE NAŠA POVIJEST ,OVA DVEDESETOG STOLJEĆA, PODIJELJENA VIŠE POLITIČKIM ZLOČINAČKIM POHODIMA NEGO ONIM DRUŠTVENIM KOJI EMANIRAŠE IZ PROMJENA RAZVOJA DRUŠTVENO-PROIZVODNOH MATERIJALNIH SNAGA , I NARAVNO DRUŠTVENO PROIZVODNIH ODNOSA. PA NISU ISTE DRUŠTVENE PROMJENE KOJE EMANIRAJI IZ NAPRETKA STUPNJA RAZVOJA MATERTIJALNIH PROIZVODNIH SREDSTAVA I ONIH KOJE RAZVIJENI DIO DRUŠTVENE ZAJEDNICE ,ZBOG POHLEPE, BOGAČENJA I VLADANJA PROIZVODI RATOVE I SA NJIMA LJUDSKU BIJEDU,MATERIJALNE I LJUDSKE ŽRTVE. I JA KAŽEM DA SVI POSTUPCI ,ODNOSNO, SVI DRUŠTVENI ODNOSI KROZ LJUDSKU POVIJEST NISU BILI ISTI I NISU NA ISTOM STUPNJU CIVILIZACIJSKE I ONE DRUŠTVENO-PROIZVODNE SVIJETI DA BI IH ČAK I PRIBLIŽNO LJUDSKI I CIVILIZACIJSKI RIJEŠAVALI. PA MEĐULJUDSKI ,DRUŠTVENI SPOROVI ILI NAZOVIMO IH ZLOČINAČKI POSTUPCI NISU EMANIRALI NA ISTOM STUPNJU RAZVOJA DRUŠTVENIH PROIOIZVODNIH ODNOSA DA B I SE MOGLI KAVLIFICIRATI NA ISTI NAČIN ,JER IH NI POVIJEST TAKO NE IDENTIFIIRA ,OSIM ONA DOMNIRAJUĆA TEHNOLOŠKO -KRŠĆANSKA ,POHLEPNO PLJAČKAŠKA. PA NAPRIMJER GULAZI, ONI RUSKI ,ONI KINESKI ,ONI JUGOSLAVENSKI ILI VIJETANAMSKO-KOREJSKI ,NISU ISTI NI DRUŠTVENO NI POVIJESNO NI LJKUDSKO CIVILIZACIJSKI, ONIM ZAPADNO , AMERIČKO-KRŠAĆNSKIM ,OSIM ŠTO SU KVALIFICIRANI OD TIH ZAPASNIH ,KRŠĆANSKI,TEHNOLOŠKO-DOMINIRAJUĆIH ,A KOJIMA JE VELIKO I NASILNIČKO-ZGRTAČKO KRŠĆANSTVO POKROVITELJ. PA NISU ISTI NI POGROMI KOJI PROIZVEDOŠE OGROMNE LJUDSKE I MATERIJALNE ŽRTVE , KAO ŠTO SU NAPRIMJER , AMERIČKI RATNI POHODI PO JUŽNOJ ,JUGOISTOČNOJ I ISTOČNOJ AZIJI,PA BLISKOM I SREDNJEM ISTOKU ,SA CILJEM PLJAČKE, OKUPACIJE I DOMINACIJE LJUDSKIM EKSPLOATATORSKIM FAKTOROM I PRIRODNIM RESURSIMA.
    PA SE NE MOGU IZJEDNAČITI NI POVIJESNO NI REALNO ,OSIM KRŠĆANSKO-PLJAČAKŠKIM RIJEČNIKOM DOMINIRAJUĆE, VLADAJUĆE TEHNOLOGIJE ZAPADNE SVETE ALIJANSE , ONIH 6O MILIJUNA LJUDSKIH ŽRTAVA KOJE PROIZVEDE ZAPADNA SVETA ALIJANSA POD POKROVITELJSVOM NASILNIČKO-PLJAČAKAŠKO-ZGRTAČKO-KORPORACIJSKOG KRŠAĆANSTVA .MOJ IZVOR JE KNJIGA AMERIČKOG UGLEDNOG PROFESORA ,NOAMA CHOMSKOG ,POD NASLOVOM =HEGEMONIJA ILI OPSTANAK= U KOJOJ STOJI DA JE AMERIKA U JUGOISTOČNOJ I ISTOČNOJ AZIJE ,TE SREDNJEM I BLISKOM ISTOKU, POSLIJE DRUGOG SVJETSKOG RATA ,SAMO RADI SVOJIH PROFITNO-ZGRTAČKIH INTERESA, U RATNIM OPERACIJAM ,PROIZVELA CC-A 6O MILIJUNA LJIUDSKLIH ŽRTVAVA.PA PROFESOR CHOMSKI ,U ISTOJ KNJIZI KONSTATIRA DA JE TA ISTA ZAPADNA SVETA ALIJANSA ,ČIJI JE POKROVITELJ ,REČE PAPA U OSTAVCI ,NASILČNIČKO-ZGRTAČKO-KORPORACIJSKO KRŠĆANSTVO, SAMO NA TERITORIJU JUŽNE AMERIKA ,U VREMENU OD 6O-DESTIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA ,PA DO RUŠENJA BERLINSKOG ZIDA ,UBILA VIŠE LJUDI NEGO I SAMA TA SVETA ALIJANSA ,POROIZVOLJNO,PRIPISUJE CIJELOM ISTOČNOM KOMUNISTIČKOM SUSTAVU ODNOSA OD NJEGOVOG POSTOJANJA

  2. Gorane Kotur kamo sreće da je tebe tvoj babo izdrko bio bi to daleko manji zločin od onog zločina koji su tvoji komunisti osloboditelji počinili nad vlastitim i tuđim narodima.

Comments are closed.