Gliseraš koji je pijan izletio na plažu Jadrija, pušten na slobodu

40-godišnjak je u nedjelju gliserom pijan izletio na plažu kupališta Jadrija...

Sudac istrage šibenskog Županijskog suda odbio je prijedlog tužiteljstva da se zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela odredi istražni zatvor protiv 40-godišnjaka koji je u nedjelju gliserom pijan izletio na plažu kupališta Jadrija, ali mu je oduzeo dozvolu za upravljanje brodom.


Policija je, podsjetimo, 40-godišnjaka kazneno prijavila zbog osnovane sumnje da je izlijetanjem gliserom na obalu počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Postoji osnovana sumnja da je prošle nedjelje u 18 sati on  upravljao motornim plovilom, gliserom, te da je bio umoran i pod utjecajem alkohola koncentracije od 0,7 promila u krvi,  uslijed čega je zaspao, a gliser se brzinom od oko 16 čvorova nastavio nekontrolirano kretati te se nasukao na šljunčanoj plaži na Jadriji, kažu u šibenskom Općinskom državnom odvjetništvu, piše Šibenik in.

Kupači na navedenoj plaži uspjeli su na vrijeme pobjeći s plaže i izbjeći ozljeđivanje, a gliser je nastavio pravocrtno kretanje u dužini od oko osam metara te cijelim trupom plovila prešao preko brodice marke ‘Elan’ bez registarske oznake koja je bila na suhom vezu, a potom udario u osobni automobil marke Renault Clio, šibenskih registracija. Vlasniku brodice i osobnog automobila pričinjena je šteta od oko 20.000 kuna.

Nakon što je zamjenik općinske državne odvjetnice ispitao osumnjičenog 40-godišnjaka, sucu istrage je podnio prijedlog da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage odbio je prijedlog i osumnjičeniku odredio mjeru opreza privremenog oduzimanja uvjerenja o osposobljenosti za voditelja brodice, izdanog na ime osumnjičenog 40-godišnjaka,

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0