Na Poljudu se u nedjelju navečer dogodio pravi glazbeni spektakl. Nastupila su neka od najvećih imena domaće estrade. Organizatori koncerta bili su Karaman koncert d.o.o. i udruga Picaferaj.

Koncert je humanitarnog karaktera jer sav prihod namijenjenUdruzi zavoda za Urologiju KBC-a Split za kupnju laparoskopskog stupa.

Otpjevane su 22 pjesme (s puštenim spotovima), a svaki izvođač otpjevao je po jednu pjesmu. Izvođače je pratio orkestar, a zadnja, zajednička pjesma bila je “Moja domovina”.

Na Poljudu su nastupili: Milo Hrnić, Stijepo Gleđ Markos, Dubrovački trubaduri, Đani Maršan, Meri Cetinić i klapa Lučica, klapa Maslina, Ranko Boban, Zlatko Pejaković, Jasna Zlokić, Dražen Zečić, Matko Jelavić, Tereza Kesovija, Miroslav Škoro, Mladen Grdović, Thompson, Prljavo Kazalište.

Već sat vremena uoči koncerta, pred Poljudom su se stvarali veliki redovi. Čini se da prodane sve ulaznice jer je već prije 20 sati veći dio Zapada bio popunjen, a ljudi i dalje pristižu u velikim redovima.

Poljud je velikim pljeskom pozdravio izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića kada je ušao na Poljud.KONCERT UŽIVO:

22:34 – Bio je ovo koncert u čast hrvatske glazbe – kazao je Oliver. Na kraju su svi izvođači otpjevali evergreen “Moja domovina“.

22:30 – Posljednji samostalni izvođač večeri bio je Thompson. Otjpevao je “Lijepa li si”. Poljud je na nogama… Očekivano, publika je Thompsona izazvala na bis.

22:18Mladen Bodalec iz Prljavog Kazališta otpjevao je Ružu Hrvatsku. Hrvatske zastave i tisuće svjetlećih mobitela preplavile su publiku na Poljudu koja s Bodalecom pjeva jednu od najpopularnijih hrvatskih pjesama.

22:12 – Izlazak na pozornicu Mladena Grdovića bio je praćen velikim pljeskom. Dalmatinac je otpjevao “Dalmatinac sam”, publika je u transu…

22:06 – Poljudski spektakl se bliži kraju. Na pozornicu je izašao Miroslav Škoro koji je pozvao Splićane da se sjete Slavonije. Otpjevao je “Ne dirajte mi ravnicu”. Uz ogromni aplauz pozvan je na bis pa je s publikom otpjevao acapella refren pjesme “Sude mi”.

22:00 – Sljedeća izvođačica bila je Tereza Kesovija, koja je toliko puta pobjeđivala na Splitskom festivalu. Pred Poljudom je otpjevala “Nono, moj dobri nono”.

21:49 – Hvala vam Dino i Olivere, znam da ste tu i znam da ste s nama – kazala je Mirna.

Potom su prikazani spotovi “Ljubav se zove imenom tvojim” Dina Dvornika i Galeb i ja Olivera Dragojevića.

Cijeli Poljud na nogama je otpjevao Galeb i ja, a na Zapadu svijetle tisuće mobitela.

21:40 – Na pozornicu je izašao Matko Jelavić koji je otpjevao svoj hit “Majko stara”. Nakon otpjevane pjesme pozvao je publiku da sama otpjeva refren što je Poljud zdušno napravio.

21:35 – Posebna nagrada za najpopularnijeg izvođača svih vremena dodijeljena je Miši Kovaču. Nagradu su umjesto Miše primili njegova kćerka i unuka. Mišo se publici obratio audio putem.

– Ja imam najbolju publiku na svijetu – kazao je Mišo i zaradio ovacije.
Izvođači na pozornici pjevaju “Ako me ostaviš”, a publika je u transu.

21:30 – Jedan od najpopularnijih dueta svih vremena, “Ima li nade za nas”, izveli su Dražen Zečić i Anđela.

21:26 – Hrvatsku glazbu zadužio je još jedan velikan, a to je Tomislav Ivčić. Publika je na nogama od prvih taktova “Večeras je naša fešta”.

21:21 – Publika se s nostalgijom prisjetila trogirskog slavuja Vinka Coce kroz spot za Ribare.

21:16 – Očekivano, ovacijama je dočekana miljenica Torcide, Jasna Zlokić. Nije pjevala “Ja sam ti jedini drug”, ali je Vela Luka izazvala iste emocije. Uslijedila je legendarna “Skitnica”.

21:12Zlatko Pejaković natjerao je Poljud na unisoni nastup kada su krenuli prvi taktovi “Kad prođe sve”.

21:08 – Do sad najveću reakciju splitske publike izazvao je izlazak Ranka Bobana koji je otpjevao “Hercegovina u srcu”. Poljud je na nogama…

21:03 – Uslijedio je nastup još jedne klape. Iz Šibenika je stigla klapa Maslina u tradicionalnim odijelima, a zapjevali su svoj najveći hit “Da te mogu pismom zvati”.

20:57 – Na pozornicu su izašli Meri Cetinić i klapa Lučica. S Poljudom su u jedan glas pjevali Konobu.

20:48 – Večeras slavimo hrvatsku glazbu, ali i dodjeljujemo posebna priznanja – kazala je Mirna Berend i najavila je Damira Karamana koji je uručio priznanje Vladimiru Mihalju – Mihi.

Publici je prikazan spot velikana hrvatske glazbe, Vice Vukova, za njegovu neponovljivu Bodulsku baladu. Sljedeći velikan koji više nije s nama, a koji je dao nemjerljiv doprinos hrvatskoj glazbi i kulturi je Arsen Dedić. Publika je uživala u spotu za pjesmu Odlazak.

20:45 – Izlazak Đanija Maršana i prvi taktovi evergreena “Prozor prema zalazu” splitska je publika popratila velikim pljeskom.

20:40 – Nedavno smo se oprostili od maestra Đele Jusića, a na pozornicu se popeo Luciano Luci Capurso iz Dubrovačkih trubadura te je zapjevao La musica di notte. Publika pjeva…

20:36 Stijepo Gleđ – Markos zapjevao je baladu “Fala”, a publika mu se nostalgično pridružila.

20:30 – Na pozornicu je izašao Milo Hrnić. Njegova “Dobra večer, prijatelji” raspjevala je Poljud od prvog takta.

20:25 – Zborska izvedba pjesme “To je moja zemlja” oduševila je Poljud. Radi se o muškom zboru splitskih liječnika. Mariola Milardović najavila je svoje suvoditelje Mirnu Berend i Olivera Mlakara. Više od minute trajale su ovacije omiljenim voditeljima.

– Ove večeri slavimo riječ i glazbu, ali i činimo dobro jer pomažemo KBC Split.

20:18 – Koncert je počeo. Zapad Poljuda je potpuno ispunjen


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime