Gibonni vrhunskim koncertom otvorio 57. izdanje Splitskog festivala

Gibonniju su se na Prokurativama, uz prateći bend sastavljen od vrhunskih glazbenika, pridružili i članovi priznatog splitskog zbora Brodosplit

U četvrtak navečer je velikim koncertom Zlatana Stipišića Gibonnija počelo 57. izdanje Splitskog festivala.


Ovo je njegov drugi nastup u Splitu nakon koncertne promocije albuma Familija, a na Prokurativama su mu se, uz prateći bend sastavljen od vrhunskih glazbenika, pridružili i članovi priznatog splitskog zbora Brodosplit.

– Gleda san TV program, da vidim što ste propustili. Otvoreno je na Prvom programu. Odma ću vam reć šta ima tamo: “Otvorit ćemo nova radna mjesta”, “Vratit ćemo dug umirovljenicima” i “Neka institucije rade svoj posao”. Tako da niste ništa propustili. Hrvatska televizija će sve ovo cenzurirat, ali baš nas briga. Drugi program je “Seks i grad”. Grad imamo, a seksa teško da će biti. Dakle, opustite se, niste ništa propustili. Pogodili ste šta ste došli, mi ćemo se potrudit da vam bude lipo. – rekao je Gibonni na samom početku koncerta, nakon što je otpjevao svoj hit “Dobri ljudi”.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/329851907436085/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Direktor festivala, Tomislav Mrduljaš, otkrio nam je kako su sve karte za večerašnji koncert rasprodane još prije pet dana. Ali ostalo je još karata za zadnje dvije večeri.


– Svi koji misle uhvatiti svoje mjesto, neka požure. Ulaznice su dostupne putem online servisa adriaticket.com – kazao je Mrduljaš.

Drugi dan festivala, petak, 7. srpnja, rezerviran je za dodjelu nagrade za hit godine, “Cesarica”. Riječ je o priznanju kojim publika glasovanjem izabire najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini.Završnica 57. festivala zabavne glazbe Split održat će se u subotu, 8. srpnja, kada će uživo biti predstavljene nove festivalske pjesme 2017. godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0