Fronta se bliži sa zapada: “Upalio” se žuti alarm za Dalmaciju, narančasti za sjeverni Jadran

Promjena će najmanje izražena biti u upravo u Dalmaciji

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao žuti stupanj upozorenja za vrućine u cijeloj Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu na snazi je narančasti, drugi najveći stupanj upozorenja, i to za vjetar jer se navečer očekuju olujni udari bure, podno Velebita i orkanski. U Istri su mogući izraženiji neverini.


Prethodne noći najbolje su mogli spavati stanovnici Dalmatinske zagore. Primjerice, na sinjskom području minimalne temperature su padale do svježih 14 Celzijevih stupnjeva. Od svih gradova u Hrvatskoj, Split ima najtoplije noći. To se osjetilo i prošle noći jer temperatura nije padala ispod visokih 26°C.

Današnje minimalne temperature zraka (Pljusak.com)

Prema podacima s mreže postaja Pljusak.com, temperature su do 10:30 u mnogim dijelovima Dalmacije već dosegle ili prešle vrućih 30 Celzijusovih stupnjeva. U najtoplijem dijelu dana temperature će ponegdje doseći i vrlo vrućih 35°C.

Pogled na aktualnu satelitsku snimku otkriva je frontalni poremećaj još zapadnije od Hrvatske, ali će do zapadnih dijelova zemlje doći krajem subote, odnoseći promjenu vremena. Promjena će najmanje izražena biti u upravo u Dalmaciji.

Promjenjivija nedjelja donosi tek manje osvježenje, mogućnost za slab i prolazan pljusak, ali najvažnije obilježje dana bit će bura u noći na ponedjeljak koja će imati olujne udare.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0