Eugen Jakovčić iz Documente jučer je bio na izricanju presude Slobodanu Praljku. Na svom Facebooku je objavio fotografije kaosa koji je nastao nakon što se Praljak otrovao. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

– Trudim se posložiti dojmove jučerašnjeg ICTY dana ali mi baš ne ide. Još uvijek mi ne ide u glavu da se dogodilo to s ispijanjem otrova u trenutku nakon što je Agius izrekao pravomoćnu presudu od 20 godina za Slobodana Praljka. Kolegici koja je u sudnici sjedila do mene rekao sam “reci mi da sanjam”.

Kaos koji je nakon toga nastao u Tribunalu je nevjerovatan za jednu ovakvu instituciju. Sve službe su bile u potpunoj paralizi. Trebalo im je više od sat vremena da Praljka prebace u 10 minuta udaljenu bolnicu.

Hrvatska veleposlanica u Nizozemskoj je histerizirala po auli suda trazeći od glasnogovornika Tribunala da je hitno odvede predsjednkiku Tribunala, očito nemajući ikakvih saznanjana da je predsjednik Agius ujedno i predsjedavajuci žalbenog vijeća u predmetu Prlić i dr. i da u trenucima trovanja jednog od osuđenika ima važnijih stvari za obaviti.

Dok smo iščekivali nastavak suđenja, u auli suda su se muvali neki čudni likovi sa šalovima na kockice. Bizaran trenutak je kada mi u zgradi Tribunala prilazi jedan iz te kockaste skupine s pitanjem jesam li ja iz Documente, konstatirajući kako sam vjerovatno zadovoljan osuđujućom presudom našim uznicima.

Poslije sam čuo da ga je novinar HRT-a Tihomir Vinković smirivao objašnjavajući kako je nezgodno da se to radi na UN-ovom sudu i u stranoj zemlji, i da to ostavi za Hrvatsku.Ne ponovilo se !!!! – napisao je uz fotografije.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0