FESTIVAL ORSULA 2017 Jedna od najljepših koncertnih lokacija u regiji i ovog će ljeta ugostiti vrhunske glazbenike

U mjesec srpanj Orsula ulazi s popularnim beogradskim bendom Zemlja Gruva koji u Dubrovnik dolazi predstaviti novi album

Novo izdanje “Festivala Orsula” odabire najbolje od suvremenog jazza, bossa nove, flamenco glazbe i drugih glazbenih žanrova. Jedna od najljepših koncertnih lokacija u regiji i ovog će ljeta ugostiti vrhunske glazbenike.


U Dubrovnik tako dolaze Bebel Gilberto, Femi Kuti & The Positive Force, Maja Grgić Trio, Zemlja Gruva, Keziah Jones, Jose Enrique Morente & Irene Rueda, Tadić & Teofilovići i mnogi drugi.

Festival otvara velika brazilska zvijezda nominirana za nagradu Grammy, Bebel Gilberto, koja će 28.lipnja sa svojim bendom izvesti laid back spoj elektronike s bossa nova ritmovima.

– Bossa nova je kao da se ljubite i slušate more u pozadini dok ptice lete oko vas. – rekla je Bebel Gilberto o svojoj glazbi. Kao njena predgrupa nastupiti će Porinom nagrađivana dubrovačka jazz vokalistica Maja Grgić sa svojim triom.

U mjesec srpanj Orsula ulazi s popularnim beogradskim bendom Zemlja Gruva koji u Dubrovnik dolazi predstaviti novi album. Kako i sami znaju reći, njihova je svirka “strogo đuskanje do zadnje kapi znoja”, a takav je i novi album koji spaja elektroniku, funk, reggae, disco i soul, a neće izostati ni obrade hitova Dina Dvornika.

U Dubrovnik dolazi i najstariji sin pionira Afro beata, velikog Fele Kutija. Femi Kuti 2010. izdaje album “Africa for Africa”, koji je dvaput nominiran za Grammyja. Femi Kuti dolazi sa svojim bendom od 14 članova, a izvesti će mješavinu energetski nabijenog funka, jazza i tradicionalnih afričkih ritmova.


Prvi put u Park Orsula gledatelji će imati priliku uživati i u STAND UP večeri. 22.srpnja Sandra Silađev, stand up komičarka koja je s ironičnim i duhovitim snimcima postala viralni hit te Damir Nikšić, renomirani multimedijski umjetnik prepoznat po aktualnoj političkoj satiri nasmijat će publiku do suza svojim urnebesnim opaskama.

Ovu sezonu zatvoriti će Diego Guerrero i njegova mješavina jazza s tradicionalnim flamencom kojom pomiče granice klasične španjolske muzike. Ovo je prilika da uživo vidite kako zvuči pravi španjolski flamenco jam session.Park Orsula u posljednih je nekoliko godina svog postojanja ugostila preko 40 glazbenika među kojima se ističu i neka od velikih svjetskih imena poput Maria Biondia, Asian Dub Foundationa, Vlatka Stefanovskog & Miroslava Tadića, S.A.R.S.-a, ali i mnogih drugih.

Za detaljan program posjeti web stranicu Park Orsula.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0