FANTASTIKON Japan i Igre prijestolja na 4. izdanju konvencije fantastike, igre i SF-a

Otvorene su prijave za izlagače, predavače i ostale za aktivnosti poput prezentacija ili turnira

Četvrto izdanje konvencije fantastike, igre i znanstvene fantastike FantaSTikon koju organizira Udruga F&ST održat će se od 16. do 18. ožujka na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje!


Za sada nije objavljen detaljan program, ali su otvorene prijave za izlagače, predavače i ostale za aktivnosti poput prezentacija ili turnira. Ako slikate, crtate, izrađujete nakit i distribuirate knjige i stripove, bavite se LARPom i želite to podijeliti sa svijetom – možete se prijaviti do 22. veljače na izlagaci@fantastikon.com. Prijave za program su također do tog datuma, a detalje možete dobiti na linku.

S obzirom da su ovogodišnje teme “Japan” i “Igre prijestolja”, ne sumnjamo da će ove godine biti dosta prijavljenih i za cosplay natjecanje. Cosplay u doslovnom prijevodu znači kostimirana igra, nešto kao maškare, ali se više bazira na likove iz mangi, anime-a i videoigara.

Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST osnovana je u Splitu 27.02.2016. godine sa osnovnim ciljem promicanja kulture fantastike, znanstvene fantastike i društvenih igara. Formalno udruživanje bio je logičan korak za skupinu od desetak entuzijasta koje spaja ljubav prema fantastici, znanstvenoj fantastici i društvenim igrama, a koji su protekle dvije godine organizirali veliki broj događanja srodne tematike, među kojima se posebno ističu FantaSTikon i Dani društvenih igara. S obzirom na posjećenost manifestacija, postalo je jasno da je Splićanima ovakav tip provođenja slobodnog vremena zanimljiv i atraktivan te da postoji prostor za daljnji razvoj i napredak scene, što je jedan od ciljeva F&ST-a. Pridružite nam se i vi u misiji spašavanja svijeta od Cthulua, podržite njihov rad i učlanite se u Udrugu ispunjavanjem prijavnice!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0