Dvojac motorom bježao ulicama Solina pa se sudarili: Policija im oduzela preko 2 kg kokaina i heroina

Nakon pada s motocikla, kod njih je pronađeno ukupno 1179,8 grama kokaina i 1052,3 grama heroina, te digitalna vaga

Policijski službenici II. Policijske postaje Split su jučer u 18.20 sati na području Solina uporabom svjetlosne i zvučne signalizacije pokušali zaustaviti motocikl Suzuki, kojim je upravljao 25-godišnjak, dok se kao putnik na motociklu nalazio 27-godišnjak. 25-godišnjak se oglušio na svjetlosne i zvučne signale, odnosno upućene znakove za zaustavljanje, te je u jednom trenutku prilikom pokušaja obilaska službenog vozila Ford, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u isto. Nakon pada s motocikla, kod njih je pronađeno ukupno 1179,8 grama kokaina i 1052,3 grama heroina, te digitalna vaga. Osobe su uhićene i privedene u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.


Vozač motocikla je naknadno zatražio liječničku pomoć, te je utvrđeno da je prilikom pada s motocikla zadobio lakše ozljede, odnosno udarac u koljena i rame, a nakon liječničke obrade je pušten, te je vraćen u službene prostorije.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv njih je podnesena kaznena prijava, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” i dovedeni su pritvorskom nadzorniku. Protiv 25-godišnjaka se, osim spomenute kaznene prijave, podnose i Obvezni prekršajni nalozi radi prekršaja opisanih u članku 32. (nepostupanje po naredbi policijskih službenika za zaustavljanje), članku 43. (dovođenje u opasnost drugih sudionika u prometu prilikom vožnje), članku 67. (nepropisno obilaženje) i članku 223. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (upravljanje vozilom za koje ne posjeduje odgovarajuću kategoriju).

 

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0