VELIKA BORBA JE NA POŽARIŠTU Naselja su bez struje, požar zahvatio jednu kuću: “Kaotično je stanje, dajemo sve od sebe”

[FOTO+VIDEO] Jedna kuća je izgorjela, nekoliko naselja je ostalo bez električne energije. Evo novih detalja


Danas iza 11 sati izbio je požar na području Segeta Gornjeg na trogirskom području.

NAJNOVIJE INFORMACIJE

Prema najnovijim informacijama s požarišta, neslužbeno doznajemo da je požar zahvatio jednu kuću u naselju Hrabar.

“Ne možemo vam sa sigurnošću još uvijek potvrditi tu informaciju”, kazali su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

U gašenju vatrene buktinje angažirani su vatrogasci iz Trogira, Kaštela, Solina i Splita.


Od vatrogasaca i stanovnika saznajemo da je stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore prekinuta električna energija.

PRIZORI S LICA MJESTA Pogledajte veliku borbu vatrogasaca s vatrenom buktinjom: “Nije dobro, i dalje se širi. Dugo ćemo ga gasiti”“Kaotično je stanje, dajemo sve od sebe”, kazao nam je jedan vatrogasac koji je na terenu.

PU splitsko-dalmatinska upozorava vozače da budu oprezni, jer je jedan kolnički trak državne ceste DC 58 zauzet parkiranim vatrogasnim vozilima.

Već smo ranije pisali da jedan avion kompanije Easy jet koji je trebao sletjeti u Split, to nije uspio te je preusmjeren na zadarsku zračnu luku.

PROBLEMI NA SPLITSKOM AERODROMU Avion Easy jet kompanije nije mogao sletjeti u luku, evo što smo doznali

Kako saznajemo, mnoge kuće i stambeni objekti u naseljima u ovim trenucima nisu ugrožene.

RANIJE OBJAVLJENO

Kako doznajemo od županijskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića, požar se dogodio na širem trogirskom području i sve vatrogasne snage s područja Trogira i Kaštela upućene su na požarište.

OGROMAN POŽAR KOD SEGETA Više kanadera gasi buktinju, vatrogasci su na terenu: “Širi se brzo, došao je blizu ceste i dalekovoda”

“Kanaderi pomažu vatrogascima, radi se o velikom požaru”, kratko je za Dalmacija Danas kazao Kovačević.

Iz neslužbenih, ali pouzdanih informacija doznajemo da se požar širi na brdovito području. Požar je nošen vjetrom i vrlo brzo širi.

Kako doznajemo, na požarište su stigle i zračne snage koje pomažu vatrogascima lokalizirati veliki požar u Segetu Gornjem.

Čitatelji nam javljaju da je velika vatrena buktinja vidljiva i na brojnim plažama trogirskog područja te da se mjestom širi nesnosan miris.

Doznajemo od vatrogasaca da su na terenu čak tri kanadera i veliki broj vatrogasaca s cijelog trogirskog i kaštelanskog područja.

Vatrena buktinja se na brdovitom području širi od Segeta Gornjeg do Bristivice.

“Požar je došao blizu ceste i dalekovoda, vrlo je dramatično i sve jače se širi”, kazao nam je čitatelj koji se našao na mjestu događaja.

Kako doznajemo, požar na širem trogirskom području sve više eskalira i u pomoć se pozivaju vatrogasne snage iz Splita i šireg splitskog područja.

Na žalost ni vremenski uvjeti ne idu u koristi vatrogascima. Očekuje se suho vrijeme, tijekom dana pojačano će puhati vjetar, tj. tramontana.

“Ukupno požar gase 72 vatrogasaca sa 24 vatrogasna vozila iz JVP Grada Trogira, DVD Trogir, DVD Okruk, DVD Split, DVD Solin, DVD Vranjic, DVD Kaštel Gomilica, DVD Slatine, JVP Split, DVD Marina te dva protupožarna zrakoplova Canadair te jedan helikopter sa uređajem za gašenje”, javili su nam vatrogasci najnoviju informaciju.

Požar se počeo spuštati prema naseljenom dijelu, a to dokazuju i fotografije koje nam je poslao Ivan Dujić.

Donosimo vam prizore sa požarišta iz minute u minutu. Evo što su snimili naši čitatelji…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
39
Grrr
3
Molim?
9

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime