Dragan Markovina: “U nedjelju ostanite doma i srušite izlaznost ispod 40 posto”

Dragan Markovina iz stranke Nova ljevica, poslao je priopćenje za javnost u kojem poziva građane da na dan izbora ostanu kod kuće

Dragan Markovina iz stranke Nova ljevica, poslao je priopćenje za javnost u kojem poziva građane da na dan izbora ostanu kod kuće. Priopćenje prenosimo u cijelosti.


Split će u nedjelju, voljom većine onih koji budu izašli na izbore, dobiti novog gradonačelnika. Tragedija u kojoj se kao ljevica nalazimo je ta da u izboru između Keruma i Opare ne postoji manje loše rješenje. Jedan je, i kao tajkun i kao političar, strukturalni proizvod HDZ-a i predstavlja lokalni problem, dok je drugi reprezentant najveće pošasti koja je zadesila društvo, državu i grad Split, pri čemu mislimo na HDZ naravno.

Drugim riječima, ta stranka u ovom finalu ima dva svoja kandidata i nema nikakvog racionalnog načina da se itko tko razmišlja lijevo opredijeli i za jednog od njih. Stoga su tragične tvrdnje o Kerumu kao vođi splitske ljevice, jer je taj čovjek mnoge splitske i dalmatinske radnike te male i srednje poduzetnike zavio u crno, što je činjenica koju svi, uključivši ljude iz lokalnog SDP-a znaju. Povrh svega pretvorio je prekrasan modernistički i mediteranski Perkovićev Hotel Marjan u neuglednu staklenu kocku, od koje se ne možeš sakrit i koja sa arhitektonskom baštinom Splita nema nikakve veze.

Još su tragičnije tvrdnje o tome kako je Opara pristojan kandidat, utemeljene valjda u njegovom fetivom porijeklu i pristojnom izričaju. Radi se o čovjeku koji je od prvog dana u HDZ-u i koji je svo to vrijeme podržavao kompletnu politiku te stranke, njegujući nacionalizam kao neupitnu vrijednost, i podržavajući sve prijašnje izmjene GUP-a, koje su dovele do današnjeg kaosa po tom pitanju. Opara se, štoviše nije izjasnio niti o jednom konkretnom pitanju u ovoj kampanji, poput onoga podržava li novu izgradnju na Trsteniku i devastaciju tog kvarta, ali je našao vremena da se natječe s Kerumom oko pitanja tko bi odlučnije cenzurirao nepoćudne predstave na Marulićevim danima. Njegova ključna teza o poželjnoj vertikali vlasti, ujedno predstavlja najopasniju stvar po Split, jer to zapravo znači da je HDZ spreman provest sve što naumi.

Imajući sve ovo u vidu pozivamo sve naše birače i simpatizere, kao i sve ljude s ljevice da u nedjelju ostanu doma, sruše izlaznost ispod 40 % i time pošalju snažnu poruku o tome što misle o ovakvom tipu izbora.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0