Dok većina ljudi u novogodišnjoj noći u krugu obitelji ili prijatelja slavi ulazak u Novu godinu, ima i onih kojima je novogodišnja noć radna. Dežurne službe rade danonoćno da bi se građani mogli osjećati sigurno, a među njima su i vatrogasci.

Bilo da se radi o dobrovoljcima ili profesionalcima, nažalost, vatrogasci su u novogodišnjoj noći imali pune ruke posla. Nekoliko požara otvorenog tipa izbilo je u ponedjeljak navečer u raznim dijelovima srednje Dalmacije, a tome najviše pogoduje nesavjesno rukovanje pirotehnikom, ali i vremenske prilike – bura i suho vrijeme.

Kako doznajemo od splitskih vatrogasaca, cijelu večer im nisu stale intervencije. Najviše intervencija se tiče zapaljenih kontejnera. Tako splitski vatrogasci zbog nekulture pojedinaca nemaju ni minutu za počinak u novogodišnjoj noći.

Ipak, svoje zadatke splitski vatrogasci odrađuju s osmijehom, a kako smo se uvjerili u blizini tvrđave Gripe – i s novogodišnjim kapicama.

Svaka čast ekipa!

Redakcija Dalmacija Danas svim vatrogascima želi sretnu Novu 2019. godinu uz što manje požara i što više potpore od strane lokalnih i državnih vlasti!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime