Studeni je u Dalmaciji prosječno najkišovitiji dio godine. Kada se gleda prvih 15 dana mjeseca, mnoga su područja dobila više kiše od uobičajenih količina za to razdoblje, a ponegdje, kao na području Rogoznice, već je dosegnut mjesečni oborinski prosjek.

Količina oborina u Dalmaciji od početka studenog (Pljusak.com)

Od petka do kraja tjedna u većini Dalmacije, osim ponegdje na otocima i jugu, oborina više neće biti, a bura će značajno oslabiti u odnosu na prethodne dane.

Četvrtak će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Još će u prvom dijelu dana biti mjestimične kiše, ponegdje i pljuskova, većinom na otocima, i uz obalu srednje i južne Dalmacije. Od sredine dana u većini predjela suho. Puhat će bura, još u noći ponegdje s jakim udarima, postupno će slabiti tijekom dana. Na moru južne i srednje Dalmacije može biti juga, a uz obalu prolazno i levanta. Minimalne temperature u Zagori većinom od 2 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Danju toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 13°C ponegdje u Zagori do čak 20 stupnjeva ponegdje uz obalu!

Petak, subota i nedjelja donose djelomično sunčano i većinom suho vrijeme. Puhat će slaba do umjerena bura, rijetko gdje i pojačana. Jutra će biti relativno svježa, ali niti u Zagori uz mraz, a danju relativno toplo, većinom od 14 do 19°C.

Novi prodor očekuje nas na početkom sljedećeg tjedna. Sa sjevera kontinentna doći će do pritjecanja hladne zračne mase pa nas očekuje novi pad temperature zraka, bura i tramontana. Najhladnije će biti u utorak i srijedu kada bi čak ponegdje uz obalu dnevne temperature ponegdje mogle biti jednoznamenkaste. Ipak, za razliku od prethodnog, nadolazeći prodor donosi vrlo malo do nimalo oborina.

Očekivana sinoptička situacija sredinom ponedjeljka: Novi upad hladne zračne nase sa sjevera nad Jadran

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0