Odlukom tijela Hrvatskog paraolimpijskog odbora prvi evidentni hrvatski paraolimpijac postao je Dino Sinovčić, član PK Cipal iz Splita, koji je 12. rujna u Londonu na WPS svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Aquatic Centru Queen Elizabeth,u disciplini 100 leđno, kategorije S6, osvojio zlatnu medalju.

– Kao prvi sportaš koji je osigurao nastup na paraolimpijskim igrama u Tokyju 2020. godine, izuzetna mi je čast ali i u drugu ruku odgovornost da se prikažem u najboljem svijetlu te da budem maksimalno spreman kada to bude najpotrebnije – kaže o uspjehu plasmana na svoje druge paraolimpijske igre Dino Sinovčić. Dodaje da je svjestan što ga očekuje u Japanu:

– Nakon igara u Rio de Janeiru 2016. godine već otprilike znam što me očekuje dogodine u zemlji izlazećeg sunca. Sve ću učiniti da se kvalitetno pripremim u svakom segmentu mog nastupa. Do tada ostaje da se u potpunosti posvetim plivanju i predano realiziram program mog trenera Slobodana Glavčića s konačnim ciljem osvajanja paraolimpijskog odličja – zaključio je paraolimpijac Dino Sinovčić.

O svom radu s Dinom Sinovčićem trener Slobodan Glavčić istiće:

– Rad s Dinom sam počeo daleke 2006. godine. kada je Dino imao 14 godina. Tada je bio željan učenja i to sam iskoristio da pravilno i do savršenstva ovlada leđnom tehnikom plivanja. Njegov invaliditet, arterogripoza, i česte povrede nisu mu omogučavale plivanje prsnog i leptirovog stila . Stoga nismo forsirali plivanje slobodnog stila .

O Dinovom pristupu paraplivanju Glavćić naglašava:

– Dino je veliki profesionalac. Niti jedan dogovor,niti jedan trening, niti jednu akciju nije loše odradio. Naime u našem putu nismo bili orjentirani isključivo na plivanje. U četvrtak je dao zadnji ispit na stručnom studiju kineziološkog fakulteta u Splitu, smjer plivanje, tako da je realnost i diploma do kraja godine.

Sinovčićev trener Slobodan Glavčić progovorio je i o planovima za Tokyo:

– Iza svjetskog paraplivačkog prvenstva u Londonu gdje je našem paraplivanju donio jedno sigurno mjesto u Tokyu a od 19. rujna odlukom Izvršnog odbora HPO-a to mjesto njemu i pripada postavši prvi Hrvatski parasportaš s vizom za Tokyo. Imali smo mali odmor do početka priprema za POI koje počinju 04. studenog odlaskom u Sarajevo u trajanju od tjedan dana te odmah potom nastavljamo put Dubrovnika. Ključni dio priprema je odlazak 1. prosinca u Zagreb u studio Body & Mind u trajanju od 3 tjedna na treninge prevencija od ozljeda kako bi sljedeće godine Dino Sinovčić mogao u potpunosti ispuniti trenažni plan i program bez straha od ozljeda.

Slijedeću sezonu otvara nastupom na Cro openu u Splitu 25. i 26. siječnja. Nakon nadmetanja na poljudskom bazenu ide maksimalan rad sa ciljem osvajanja zlata na europskom prvenstvu polovinom svibnja u Portugalu. Do tada ćemo nastupiti na natjecanjima svjetske serije u Lignanu i Berlinu. Potom se okrećamo finišu priprema za paraolimpijske igre. Nadam se da ćemo se 4. rujna kada je na POI Tokyo utrka 100 leđno, veseliti Dininoj medalji – zaključio je Slobodan Glavčić.

Hrvatski parasport u ovom trenutku ima zasigurno dva putnika na paraolimpijske igre, Splićane Dinu Sinovčića i Ivana Mikulića.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime