Debitantskim večerima Festivala dalmatinskih klapa Omiš, počinje “28. Bolsko lito”

Kao i prethodnih godina, "Bolsko lito" počinje debitantskim večerima Festivala dalmatinskih klapa Omiš koje se ove godine u Bolu tradicionalno održavaju po sedamnaesti put

U Bolu na Braču započinje “28. Bolsko lito”, festival kulture i zabave koji će trajati do listopada, a domaćima i gostima Bola ponudit će pregršt kulturnih događanja, klasičnih i zabavnih koncerata, izložbi, kazališnih predstava za odrasle i djecu kao i malih iznenađenja.


Kao i prethodnih godina, “Bolsko lito” počinje debitantskim večerima Festivala dalmatinskih klapa Omiš koje se ove godine u Bolu tradicionalno održavaju po sedamnaesti put.

U petak, 16. lipnja, na programu je izborna večer debitantskih klapa koja započinje u Teatrinu “Dva ferala” u 21:30 sati, a u subotu, 17. lipnja, na programu je Revijalna večer pobjednika također u Teatrinu “Dva ferala” u 21:30 sati.

Na posljednjoj natjecateljskoj večeri Festivala izvan Omiša za nagrade povjerenstva i publike, a time i prolaz na izborne večeri festivala borit će se devet debitantskih klapa, ženske klape Mir iz Međugorja, Anima Arbae s Raba, Bersice iz Zadra, Škuribanda iz Zadra, i Figurin iz Zagreba. Od muških klapa Herceg iz Čitluka, Porat iz Lumbarde s Korčule, Cima iz Šibenika i Timbar iz Šibenika.

Debitantske večeri u Bolu vodit će Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći. Organizator i kreator Bolskog lita kao i debitantskih večeri Festivala dalmatinskih klapa Omiš je Centar za kulturu Općine Bol.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0