Županijski sud u Osijeku bit će pod opsadom policije, gdje se u 10 sati nastavlja suđenje braći Mamić, a svjedočit će i Dejan Lovren. Na Zdravka Mamića pazit će osječki pravosudni i policajci koji će stići iz Zagreba. Uslijed nedavnog napada na Mamića, pojačano osiguranje pratiti će svaki njegov korak na sudu, piše Večernji.hr.

Iako je ranjen u nogu, Mamić nije otkazao svoj dolazak na ročište te neće propustiti svjedočenje Dejana Lovrena, koji je uz Luku Modrića jedan od ključnih svjedoka. Zakonski gledano, ako se i ne pojavi, rasprava se može održati bez njega.

Zdravko i Zoran Mamić, uz Damira Vrbanovića i Milana Pernara, optuženi su za izvlačenje najmanje 116 milijuna kuna iz Dinama. Među ostalim, predmet optužnice je i Lovrenog transfer iz Dinama u Olympique Lyonnais. Lovrenu je isplaćeno 25,9 milijuna kuna transfernog obeštećenja na koje, prema optužbi, nije imao pravo. Aneks ugovora, prema kojemu polovica iznosa tog transfera pripada njemu, a polovica Dinamu, potpisan je početkom 2011., odnosno godinu dana nakon što je on već stigao u Lyonnais. Međutim, optužba navodi kako na spornom aneksu stoji lažni datum, 9. siječnja 2007. Prema optužnici, dobivenih 25,9 milijuna kuna Lovren je proslijedio Zoranu Mamiću, koji je tim novcem zatvorio svoju raniju pozajmicu podinutu u klubu. Tako je Zoran Mamić, navodi USKOK, 24 milijuna kuna duga Dinamu vratio novcem – Dinama, piše Večernji.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0