Danas je Međunarodni dan napuštenih životinja

Ne kupuj, udomi!

– Iz dana u dan Udruge i skloništa za životinje dobivaju pozive o napuštenim životinjama, iz dana u dan neodgovorni vlasnici izbacuju svoje ljubimce na ulicu. Niti jedan pas, niti jedna mačka, nisu postali lutalice svojom voljom, za tu veliku brojku zaslužni su u isključivo njihovi bivši vlasnici.


Edukacija novih, ali i starih vlasnika je jako bitna u prevenciji ove pojave. HSLS Split želi apelirati na vlasnike kućnih ljubimaca i na sve one koji tek to kane postati; kupnja kućnog ljubimca iziskuje odgovornost na koju trebate biti spremni. Predomišljanje nakon nekog vremena i izbacivanje životinja na ulicu se nikako ne bi smjelo događati, a ostavljanje životinje na ulici je zadnje je što biste trebali napraviti!

Stara poslovica kaže da se veličina naroda i njegov moralni napredak ogledavaju u načinu na koji se ponaša prema životinjama. Zapitajmo se kako se mi ponašamo prema životinjama. Zato ne kupujte, udomite životinju!

Stav splitskog HSLS-a je da Split sa svojom okolicom mora imati ‘No Kill azil’ u svom vlasništvu, a ta inicijativa bi trebala krenuti iz naše Županije prema gradovima i općinama, kako bi se izdvojilo sredstva i krenulo u što skoriju izgradnju azila.

Također, ovaj dan je i prigoda da se oda posebna zahvala svim splitskim volonterima koji neumornoo rade na ovom problemu i zapravo su jedini koji adekvatno skrbe o napuštenim životinjama. Nadamo se da je kraj vašim mukama blizu – navode iz HSLS-a.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0