Cirkuska srijeda u Kinoteci Zlatna vrata

Glavni lik je Brankica – bivša zvijezda legendarne obitelji cirkusanata i akrobata, a sad je Brankica baka šestoro unučadi.

S trideset i drugom projekcijom, Cirkuska srijeda, ciklus filmova cirkuske tematike, seli u Kinoteku Zlatna vrata!


Dokumentarni film Mladena Kovačevića, u produkciji Restarta i Horoptera, donosi nam priču o “Princezi Zida”.
Film je smješten u svijet neizdržive buke, nehigijenske hrane i alkohola koji teče u potocima. To je svijet u kojem se dječica igraju na vrtuljcima dok pored njih amaterske striptizete zabavljaju glasne muškarce uz zvuke treštave turbo-folk muzike. Naš glavni lik je Brankica – bivša zvijezda legendarne obitelji cirkusanata i akrobata. Zvali su je „Princeza Zida (smrti)“. Sad je Brankica baka šestoro unučadi, a tek su joj 42 godine. Zaglavljena je u tom perverznom svijetu balkanskih sajmišta, ponavaljajući iste, po život opasne, trikove na motociklu, vozeći po svodu ogromne bačve.

Film je osvojio nagradu za najbolji film i najbolju kameru na Beldocs 2016 festivalu, a prikazan je na festivalima Visions du Réel 2016, Sarajevo Film Festivalu 2016, Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma DOKUDOC 2016, Međunarodnom festivalu kreativnog dokumentarnog filma MakeDox 2016, Cinema City 2016…

Kao i svake Cirkuske srijede, ulaz je besplatan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0