Američka obavještajna agencija, CIA, traži iskusne i kvalificirane instruktore stranih jezika za godišnju plaću koja, bez bonusa, može iznositi do 161 900 dolara. Prevedeno u domaću valutu, CIA nudi plaću od nešto više od milijun kuna, točnije 1 038 046 kuna, piše Index.

Osim dobre plaće, nude i bonuse

Uz regularnu plaću, potencijalni novi zaposlenici dobivaju i bonuse koji mogu iznositi i do 35 tisuća dolara. Bonusi se isplaćuju ovisno o jeziku i poziciji, a visina bonusa ovisi o kriterijima koje postavlja CIA. Također, instruktori koji govore više jezika, mogu se kvalificirati za isplatu više bonusa.

Osim hrvatskog, bosanskog i srpskog, traže se instruktori drugih jezika, a popis možete pogledati ovdje.

Kako navode na svojim službenim stranicama, “CIA pruža prvoklasnu obuku energičnim, kreativnim i upornim profesionalcima”.

Kandidati moraju imati diplomu iz stranog jezika, odnosno iz lingvistike ili nekog srodnog polja. Moraju imati između dvije i pet godina iskustva, kao i dokazano znanje iz povijesti, kulture, politike i ekonomije područja u kojemu su stručni. Također, traži se sposobnost korištenja posljednjih tehnoloških i predavačkih vještina. Poželjno je iskustvo predavanja jezika odraslima, od početnog stadija do nivoa tečnog govornika. Poželjno je i da su se kandidati školovali, živjeli ili radili u inozemstvu. Jedan od uvjeta je i vrhunsko poznavanje engleskog jezika.

Svi kandidati moraju proći medicinski i psihološki pregled, testiranje na detektoru laži te detaljnu provjeru identiteta. Jedan od uvjeta je posjedovanje američkog državljanstva. Kako bi CIA uopće razmatrala kandidaturu, jedan od uvjeta je da prijavljeni nisu koristili droge u posljednjih 12 mjeseci. Ta stavka bit će pažljivo provjerena.“Važna napomena”

Kao važnu napomenu navode sljedeće:

– Prijatelji, obitelj, pojedinci ili organizacije mogu pokazati zanimanje za vašu prijavu za posao u CIA-u. Njihovo zanimanje, međutim, ne mora biti dobroćudno ili u vašem interesu. Ne možete kontrolirati s kim bi oni mogli razgovarati. Zato vas molimo da budete diskretni te da dobro prosudite kako ćete prikazati vaš interes za zaposlenjem u Agenciji, prenosi Index.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0