Bruno Akrapović: Ponosan sam na svoje igrače koji su izdržali ovu situaciju

RNK Split sutra igra zadnju prvoligašku utakmicu u ovoj sezoni

U klupskim prostorijama RNK Splita, na Parku mladeži danas je održana posljednja press konferencija u Prvoj ligi.


Na konferenciji za novinare prisustvovao je trener Bruno Akrapović koji je najavio sutrašnju utakmicu s Osijekom, zadnju Splitovu u 1. HNL. Utakmica će se odigrati sutra u 20 sati na Parku mladeži.

– Što reći za prošlu utakmicu? Mislim da smo taktički dominirali i stvorili niz prilika, ali pokazala se ta naša bolna točka u realizaciji. Trener može sve učiniti da se dođe do gola, ali ne može zabiti gol. I sam nisam bio strijelac kao igrač, pa možda ne mogu to prenijeti na igrače. U sutrašnjoj utakmici ćemo ići glavom na kopačku i probati doći do u situaciju da budemo ispred Cibalije

Igrači Osijeka i Lokomotive su s reprezentacijom, ruši li o regularnost prvenstva.

– Mislim da je neregularno. Ako nisu pozvani igrači iz drugih klubova, onda nisu trebali ni iz Osijeka ni lokomotive.

Koliko situacija oko ne dobivanja licence utječe na igrače?


– Sigurno da utječe. Nisu oni u izolaciji u vrijeme interneta pa da im ne dolaze informacije niti ih mi možemo izolirati. Sada neki razmišljaju o svojoj budućnosti, ali ono što vidim je da oni žele igrati.

Je li vam sad žao što se preuzeli klub na polusezoni?– Meni je čast biti jedan od deset trenera prve lige. Znao sam za sve opasnosti i ne mogu reći da nisam bio svjestan situacije. Imali smo 7 bodova, a tu je bila i fluktuacija igrača, pa je trebalo malo više vremena da se to sve posloži.

Kakva je atmosfera među igračima nakon svega?

– Ne ulazim u glavu svakog igrača, ali znam da su momci odradili jedan sjajan trening i borili se za svoje mjesto u ekipi. Dužan sam da kažem da sam ponosan na svoje momke koji su izdržali ovu situaciju.

Kako predsjednik gleda na cijelu situaciju? Jeste li pričali s njim?

– Predsjednik je rekao da će dati sve od sebe da se odluka promjeni i da ima još šanse da se to promijeni. Mislim ako druge ekipe imaju onda imamo i mi. Od 15 mi smo ispunili 13 uvjeta za licencu, ne samo za Drugu ligu kada vidite situaciju u toj ligi. Moje je da treniram momčad nije na meni da gledam zbog koga je cijela ova situacija.

Ostajete li u klubu nakon sezone?

– Sve je moguće. Dogovorio sam s čelnicima do kraja sezone, a ostale korake ćemo vidjeti.

Hoće li nedostajati netko od igrača za utakmicu s Osijekom?

– Svi su tu za iduću utakmicu.

Osijek dolazi u okrnjenom sastavu…

– Njima fali 9 igrača, a to je opasno jer igrači s klupe znaju često biti motivirani da se pokažu. Morat ćemo se za vrijeme utakmice aklimatizirati na njihovu ekipu, ali prvenstveno ćemo gledati sebe.

Vaš rezime sezone RNK Splita?

– Bilo je dobrih i loših predstava i sigurno ćemo učiniti svee da osjetimo slast pobjede u zadnjoj utakmici sezone.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0