BOLSKO LITO Klasični koncert na klaviru i violi u crkvi Dominikanskog samostana

Izvodit će djela Johanna Sebastiana Bacha, Franza Schuberta i Benjamina Brittena.

Svakog utorka u okviru programa Bolskog lita na programu su klasični koncerti.


Ovog utorka 11. srpnja u 21.30 sati u crkvi Dominikanskog samostana nastupaju Milena Rajković na klaviru i Predrag Katanić na violi. Izvode djela Johanna Sebastiana Bacha, Franza Schuberta i Benjamina Brittena.

Predrag Katanić od 2003. radi kao profesor viole na Univerzitetu ‘Anton Bruckner’ u Linzu, a od 1997. je  violist u sastavu Stadler- Quartet te član Austrijskog ansambla za novu glazbu. Rođen u Srbiji, studirao je na muzičkoj akademiji u Beogradu, te na Mozarteumu u Salzburgu u klasi Tomasa Riebla gdje je dobio visoko priznanje Ministarstva kulture.

Milena Rajković rođena je u Nišu, gdje je završila  osnovnu i srednju glazbenu školu, a visoko obrazovanje stekla je na  Fakultetu muzičkih umjetnosti u Skopju. Od 2002. godine na Fakultetu umjetnosti u Nišu predaje klavir. Posljednjih godina se aktivno bavi i koncertnom djelatnošću. Održala je veći broj koncerata u Srbiji i inozemstvu.

Ulaz na klasične koncerte u crkvi Dominikanskog samostana je besplatan.

Ciklus klasičnih koncerata utorkom dio je stalnog programa Bolskog lita, manifestacije kulture i zabave koja se održava do kraja rujna.


Organizator Bolskog lita je Centar za kulturu Općine Bol.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0