BOLSKO LITO Ciklus klasičnih koncerata nastavlja Aleksandar Miljković na kontrabasu

U utorak 4. srpnja u 21.30 sati, drugi po redu iz ciklusa, koncert Aleksandra Miljkovića na kontrabasu održat će na izmijenjenoj lokaciji, ispred bolske župne crkve.

Započeo je ciklus klasičnih koncerata kulturne manifestacije Bolsko lito.
Koncerti se obično održavaju u crkvi Dominikanskog samostana, no ovog utorka 4. srpnja u 21.30 sati, drugi po redu iz ciklusa, koncert Aleksandra Miljkovića na kontrabasu održat će na izmijenjenoj lokaciji, ispred bolske župne crkve.
Time će klasična glazba iz prostora dominikanske crkve iznenaditi svoju publiku i doći na otvoreni prostor pred župnom crkvom, u centru mjesta.
Aleksandar Miljković umjetnik je već poznat bolskoj i bračkoj publici kao gostujući profesor na Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi u Pučišćima.

Ovoga puta u Bolu Miljković će izvoditi djela Ecklea, Baklanove, Novosela, Dumitrescuov “Seljački ples”, vlastite komade za kontrabas i druge kompozicije.


Miljković je diplomirao u Beogradu kao i na Švedskoj kraljevskoj akademiji u Stockholmu, postdiplomski studij završio je u Španjolskoj, kao i umjetničku školu Interlochen center for the arts u Michigenu u SAD.
Od 2002. godine radi kao profesor kontrabasa u muzičkoj školi Stanković u Beogradu, od 2012. godine na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, a od 2013 i na Međunarodnoj ljetnoj glazbenoj školi u Pučišćima.
Objavio je knjigu “Zbirka komada za kontrabas” koja je u nekim zemljama ušla u nastavni plan i program, te je održao brojne koncerte u Hrvatskoj, Srbiji, Americi, Švedskoj, Španjolskoj i Austriji.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0