Bolska glazbena priča na Festivalu hrvatske kulture u Varšavi

Ovaj je kulturni događaj rezultat dugogodišnje suradnje i zalaganja poljskih entuzijasta i zaljubljenika u našu zemlju

Centar za kulturu Općine Bol dobio je iz Poljske pozivnicu za predstavljanje bolske i bračke priče na Festival hrvatske kulture koji će se održati od 7. do 10. lipnja 2017. u Varšavi pod pokroviteljstvom hrvatskog veleposlanstva. Bol će ovom prilikom predstavljati mlade glazbene snage i klapski sastav zbora Čarčojak manji sastav mandolinskog orkestra Partenca kao i bolski sve uspješniji harmonikaš Marin Karmelić.


Svestrana grupa bolskih školaraca iz glazbenih radionica, predvođena ravnateljicom Czk Bol, Ivanom Bošković Ivičić, otvorit će Festival  u subotu, 10.lipnja, uz hrvatsku himnu i prisustvo hrvatske veleposlanice Andree Bekić u Varšavi. Osim glazbenih nastupa, na zamolbu organizatora, održat će i polusatni KarnevalFEST, odnosno kratki prikaz izabranih karnevalskih kostima s dosadašnjih karnevala iz Bola uz glazbeni program.

Ovaj je kulturni događaj  rezultat dugogodišnje suradnje i zalaganja poljskih entuzijasta i zaljubljenika u našu zemlju, jednog od istaknutijih varšavskih centara kulture, načelnika jednog od većih i najstarijih djelova Varšave Mokotowa, hrvatskih volontera i hrvatskog veleposlanstva u Varšavi. Za bolski je dio priče svakako veliku ulogu imala i Bolka u Varšavi – Tanja Kusanović. Ona je stalni promotor hrvatske kulture u Poljskoj, a i na Festivalu ima brojne moderatorske i kulinarske zadatke.

Ove godine Festival u centar pažnje stavlja upravo našu obalu i otoke te će uz bračku grupu nastupati i klapa Ćuvite sa Šolte, a s Boljanima putuje i klesarica Željka Martinović iz Pučišća.

Iz Zagreba dolazi mladi klasični harmonikaš Martin Kutnar kao i zvijezde večernjeg koncerta grupa Parni Valjak. Bit će prikazano nekoliko hrvatskih filmova te  izložba hrvatske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Posjetitelji festivala moći će kušati hrvatske specijalitete i kupiti neke od naših autohtonih proizvoda.

Brački će predstavnici na ovaj način doprinijeti promociji hrvatske kulture u svijetu i prenošenju lijepe priče s našeg otoka.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0