BISER JADRANA U PROBLEMIMA Na plaži u Pilama izljev fekalija, a kanalizacije zatrpane masnoćama

Zbog izljeva fekalija more na plaži uz zidine još uvijek nije za kupanje

Razvoj, gradnja, širenje i rušenje rekorda s jedne strane, a s druge strane dotrajao i star sustav kanalizacije za posljedicu u Dubrovniku ima – izlijevanje fekalija u more.


-To bude nepodnošljivo, to vam smrdi čim uđete na primjer iza crkvice, to je nepodnošljivo – ispričao je Dajan Jokić iz Dubrovnika za Dnevnik.hr

Kajakaši koji su stacionirani u Pilama i ljudi koji se kupaju na plaži su, malo je reći, ogorčeni. Iako je incident bio prije nekoliko dana i uspješno je saniran, more na kupalištu Šulić nije za kupanje, javljaju iz Zavoda za javno Zdravstvo.

I prošlo i ovo ljeto grad ima problema s fekalnim onečišćenjima.

-Činjenica je da je u zadnjih desetak godina došlo do izgradnje i novih hotela i apartmana, a sustav kanalizacijske mreže je ostao identičan onom prije domovinskog rata. Grad više ne može podnijeti veliku izgradnju i zbog toga ćemo usporiti i ubacit ćemo u nižu brzinu – rekao je Mato Franković, gradonačelnik Dubrovnika za Dnevnik.hr.

S novom vlašću došla je i nova uprava Vodovoda koja priznaje – ovakve stvari će se događati u ljetnim mjesecima dok god se ne napravi novi sustav. Velik problem je i u gradskim kanalima unutar zidina. Ondje se nalazi i masnoća iz njih koju su djelatnici izvadili u proteklih tjedan dana.


– Vidjeli ste kolike se količine masnoća vade iz kanalizacije Dubrovnika, očigledno u isti sustav ugostitelji ispuštaju velike količine masnoća – rekao je Lukša Matušić, predsjednik Uprave Vodovoda za Dnevnik.hr.

Vodovod predlaže da njihov djelatnik skupa s komunalnim redarom obiđe ugostiteljske objekte kako bi se provjerilo tko krši pravila. Jer ugostitelji su obvezni s ovlaštenim tvrtkama dogovoriti zbrinjavanje ulja i masnoća iz njihovih objekata.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0