Ekipa mladih igrača, okupljenih u ekipi Plaza, pokušali su u srijedu kasno popodne svladati ekipu  iskusnih igrača, pod imenom Rako, koji su se na otvorenom boćalištu u Krežinoj ulici ogledali u četvrtom susretu osmine finala turnira ‘Sućidar Open 2020‘ u trojkama.

Za ekipu Plaza igrali su Ivan Plazibat, Bože Ljaić i Jakša Jukica, a  za ekipu Rako najiskusniji splitski balotaš Miro Rako, Stanko Cota i Vinko Kragić.

Susret je brzo završio, Rako je glatko svladao Plazu 2-0. Nakon što je Rako brzinski dobio prvu partiju (podsjetimo, igra se u dvije dobivene), Plaza je pružila otpor u drugoj partiji. No, nisu mogli protiv iskusnije i bolje ekipe.

– Sve ste vidjeli, mladići nisu mogli ništa protiv Mira Rake i njegovih suigrača. Miro Rako je u svakom slučaju bio igrač utakmice. Mlade igrače predvođene Ivanom stari je Rako sa svojom družinom glatko ‘pomeo’ – kazao nam je po završetku partije Martin Plazibat, organizator turnira, i otac Ivana Plazibata, vođe ekipe Plaza.

– Treba svakako istaknuti i da je  Miro Rako u svojoj 80. godini, ne samo na turniru najstariji aktivni balotaš, koji igra kao mladić. Možda je najstariji i u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Usto, aktivno i kugla svakodnevno u dvorani, i to stvarno treba istaknuti, jer ovakvi igrači se ne sreću svaki dan – kazao nam je Martin Plazibat. Uhvatili smo za izjavu i Mira Raku:

–  Igram balote od 1948. godine, i od tada imam ovaj ožiljak, još sam išao u osnovnu školu.

– I kuglate?

– Kuglati sam ozbiljnije počeo od 1970. godine. Ali, želim naglasiti, ovaj turnir na Sućidru je zaista odlično natjecanje, koje je vrijedno i zbog mladih igrača. Naime, ovdje ima odličnih mladih igrača, Martin vodi računa o njima, podučava ih, i to je lipo – zaključio je Miro Rako.

S njim se slaže i Duje Balić, koji je od početka turnira ovdje aktivan. Što kao igrač, što kao strastveni gledatelj, a sinoć je bio i sudac.

–  Turnir ‘Sućidar Open 2020’  je organiziran na visokom nivou organiziran, ima dosta kvalitetnih ekipa, i bit će uzbudljivo do samog kraja – za kraj će Duje Balić.

Turnir se nastavlja i u četvrtak navečer, na teren s početkom u 19 sati izlaze JoinaJaga.


Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
4
Hagić
1
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime