[ANKETA] Splitska HVIDRA: Konvencija koja ima potencijal diktirati odgoj naše djece nama nije prihvatljiva

"Pozivamo sve članove HVIDRA-e, sve braniteljske udruge i sve građane diljem lijepe naše i šire da se odazovu pozivu na miran prosvjed 12. 04 u 18 h na uistinu mitskom mjestu za hrvatski narod, splitsku rivu"

Najavljena ratifikacija Istanbulske konvencije u Hrvatskom saoboru uzbunila je duhove u Hrvatskoj. Premijer Andrej Plenković traži potporu stranačkih organizacija diljem Hrvatske, ali neki su posljednjih tjedana pokazali otvorenu neposlušnost. Iako su neki zastupnici HDZ-a otvoreno najavili da neće glasovati za konvenciju, koalicijski partneri HDZ-a, ali i dio oporbe najavio je da će glasovati za.


Tema je također podijelila hrvatsku javnost. Dok jedni smatraju da se radi o ugrozi temeljnih načela na kojima počiva društvo, drugi smatraju da se puno prašine diže ni oko čega. U svojoj novoj anaketi pitamo vas jeste li za ratifikaciju Istanbulske konvencije.

[interaction id=”5acc6c410b450dcc66763cbe”]

 

Splitska HVIDRA danas se svrstala među one koji se protive spomenutoj ratifikiaciji. U nastavku pročitajte priopćenje kojega potpisuje predsjednik HVIDRA-e Split Mladan Šiško. Priopćenje prenosimo u cijelosti i autentično:

“Nakon toliko objavljenih tekstova, toliko izgovorenih riječi, institucija, intelektualaca, akademske zajednice i nakon pažljivo pročitanog sadržaja Istanbulske konvencije, te osjećajući bilo našeg Hrvatskog naroda dužni smo se oglasiti povodom prijepora i nesuglasica u i onako dovoljno podijeljenom hrvatskom društvu. Mi smo slobodna zemlja i želimo vjerovati da je moguće imati drugačije mišljenje, temeljeno na činjenicama, te da imamo obvezu štititi kršćanski i obiteljski temelj hrvatskog nacionalnog bića, što mislimo da je ugroženo dijelovima IK. Nakon pažljivo PROČITANE IK budno prateći izjave i objave institucija i pojedinaca ostaje nam za pravo misliti da se pod krinkom zaštite prava žena od nasilja i nasilja u obitelji, što nitko normalan ne osporava, želi progurati rodna ideologija, odnosno da sama IK izravno donosi u naše društvo i naše domove rodnu ideologiju. Svaki dokument a posebno dokument ovakve važnosti treba biti podložan kritici društva, što ovdje nije slučaj i želi se osporiti bilo kakva kritika, odnosno ovdje se postavlja ideologija kao nešto što je neupitno prihvatljivo, diktirajući nam čak na koji način valja odgajati djecu. Konvencija koja bi bila iznad svih zakona u državi i koja ima potencijal diktirati odgoj naše djece nama nije prihvatljiva, a posebno što bi se to trebalo implementirati u obrazovni sustav što je svaka zemlja potpisnica dužna. Da je zaštita žena uistinu jedini cilj IK onda bi se iz teksta IK izbacili pojmovi koji izazivaju prijepore šire zajednice, tu se prvenstveno misli na pojam roda kao društvenog konstrukta. Radi svega gore navedenog protiv smo ratificiranja IK, pozvani smo kao HRVI štititi i braniti temelje naše domovine jer na tim temeljima počiva jedna i jedina naša domovina Hrvatska. Put i nauk naše katoličke crkve i put našeg Hrvatskog naroda naš je put. Pozivamo sve članove HVIDRA-e, sve braniteljske udruge i sve građane diljem lijepe naše i šire da se odazovu pozivu na miran prosvjed 12. 04 u 18 h na uistinu mitskom mjestu za hrvatski narod, splitsku rivu.” – stoji u priopćenju splitske HVIDRA-e.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0