7 OD 7: U Dugom Ratu, Jelsi i Šolti sve liste koje su se natjecale ušle u Vijeća

U Cisti Provo, Lećevici i Lokvičićima HDZ je dobio 100 posto glasova

Dan poslije izbora razni analitičari komentiraju rezultate koje su stranke i liste ostvarile u gradovima, općinama i županijama. Negdje je situacija očekivana, negdje je bilo iznenađenja, a zanimljive stvari mogu se uočiti kada se pogledaju rezultati u nekim manjim sredinama u Dalmaciji. Potrudili smo se pogledali rezultate svih općina i gradova u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


Među najzanimljivije svakako spada Dugi Rat, koji je nekoliko mjeseci prije izbora pogođen aferom “Laptopi”. Da podsjetimo, vijećnik HDS-a optužio je sve vijećnike da su prodali laptope koje su sami sebi poklonili, ali na kraju se ispostavilo da nisu ipak svi. Bilo kako bilo, afera nije imala velikog utjecaja na rezultat, tada većinskog, HDZ-a koji je dobio 27,22% potpore birača, a slijedi ih kandidacijska lista grupe birača Frane Pleića s 20,90 %. Lista otkrivatelja afere Laptopi, Domagoja Vukovića iz HDS-a, našla se na trećem mjestu s 18,18 % potpore birača. Međutim, ono što je najzanimljivije je to da je u Dugom Ratu od 7 kandidacijskih lista za općinsko vijeće, svih 7 dobilo bar jednog predstavnika. Ista je situacija i na Jelsi i Šolti.

Zanimljivostima oko rezultata nedjeljnih izbora tu nije kraj. Naime, od ukupno 55 gradova i općina u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u čak 43 općine sve kandidacijske liste za vijeće su dobile predstavnika. To znači da u samo 12 gradova i općina sve kandidirane liste nisu dobile predstavnika i to redom u Omišu, Hvaru, Podstrani, Runovićima, Selcima, Sinju, Solinu, Splitu, Starom Gradu, Trogiru, Tučepima i Vrgorcu.

Na kraju, red je i spomenuti 3 općine u kojima su liste imale stopostotni rezultat, a to su Cista Provo, Lećevica i Lokvičići. Ako se pitate čija je lista ostvarila stopostotni rezultat u ovim općinama, odgovor je jednostavan; zna se.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0