Peti dan 7. Balkan rallyja, ekipa pod vodstvom Željana Rakele iz BMW MK Dalmacija, se uputila na vožnju poznatim cestama Rumunjske – Transalpina i Transfagarashan.

– Nakon doručka svi smo rasteretili motore, skinuli kufere i izvadili prtljagu kako bi se bolje i lakše vozili po stotinama serpentina Transfagarashana i Transalpine. Ne krećemo, kao obično u 9, jer čekamo Nevena Ćorića i Križanca da nam se pridruže. Sinoć nisu stigli zbog probijene gume. U 9:30 stižu i svi zajedno, 21 vozač s 21 motorom, krećemo prema cesti Transfagarashan. Cesta je na momente jako loša, ali za GS to nije nikakav problem. – kaže Rakela.

Na vrhu ih je, osim prekrasnih prizora, dočekala poprilično niska temperatura od 4 °C.

– Naš Josip Dujmović nije izašao iz kišnog odijela, iako nije bilo kiše, ali na taj način se zaštitio od kiše, jer tuta u kojoj je krenuo na put nije za ovako niske temperature. Mato Kovačević je napravio par predivnih snimaka dronom gdje prelazimo preko brane i kako vozimo serpentine. Na vrhu smo se zadržali 45 minuta i krenuli put Transalpine.

– Cesta do Transalpine je puna rupa, a dijelom smo se vozili i makadamom. Najviše me zabrinuo Berislav Badurina jer mu je prednja guma bia toliko potrošena, da su virile žice. Sva sreća da sam kontaktirao Miodraga Nikolića u Vlasotince da mu nađu gumu i sutra ga čeka promjena, samo da izdrži jos 450 kilometara do nje.

Stigavši na sami vrh Transalpine, vozači su se malo oslobodili.

– Na samom vrhu je cesta kao na pisti i više ne vozimo u grupi, nego je slobodna vožnja i dozvoljeno pretjecanje. Sudionici su se raspametili, cesta je bila prazna tako da se moglo voziti malo brže. Najviše su se istaknuli Mato i Igor koji su peglali okuke kao na GP-u. Na samom vrhu se zaustavljamo i probalazimo “rustikalni” restoran na 2.200 metara te naručujemo gulaš i pivo. Medutim Miša Hromčik koji nas predvodi ova dva dana kaže “jeste li vidjeli koliko ima pasa lutalica po Rumunjskoj, ima ih na stotine u svakom selu ili gradu, a ovdje nema ni jednog, nije pametno da jedete gulaš”. Bilo kako bilo većina ga je pojela, a nekima se nije baš svidio, pogotovo kad sam im pokazao snimku kuhinje. Nakon ukusnog Flekija krenuli smo prema hotelu na večeru i zasluženi odmor. – kaže Rakela.

U utorak su sudionici 7. Balkan rallyja odvozili 442 kilometra najpoznatijih rumunjskih cesta. U srijedu u 8 sati startaju za Vlasotince, gdje im kolege pripremaju doček.

PREGLED PUTOVANJA

Prvi dan rallyja, 1. rujna- Hrvatska i Slovenija

Drugi dan, 2. rujna – Slovenija

Treći dan, 3. rujna – Srbija

Četvrti dan, 4. rujna – Rumunjska


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0