Sudionici 7. Balkan rallyja, pod vodstvom Željana Rakele iz BMW MK Dalmacija, su osmi dan rallyja proveli u čak tri države – Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori.

– Ujutro u 9 sati svi smo ispred hotela spremni za polazak. Liftom smo digli motore iz garaže i krenuli u centar Skopja gdje su se okupljali motoristi koji sudjeluju u 26. Makedonskom Rallyu. Parkirali smo i motore i dali im podršku u toj organizaciji. Na tom mjestu susrećem svog prijatelja Vetmu iz MK Klis koji je tu s još četiri prijatelja iz Kaštela i Klisa.- kaže Rakela.

“Glavni cigan”

Na mjestu okupljanja makedonskih motorista su upoznali lokalca koji ih je odveo u zanimljiv posjet svom naselju.

– Nakon starta tu upoznajemo Zokija koji zivi u Sutke naselje odmah pored Skopja gdje živi 40.000 Roma. Radovan Paunov-Radoš je sjeo Zokija na motor i krenuli smo svi skupa posjetiti to mjesto. Mještani su bili jako iznenađeni kad su vidjeli kolonu od 20 motora koja prolazi kroz njihovo mjesto. Parkirali smo u samom centru, popričali s mještanima koji su se jako veselili našem posjetu. Neke smo posjedali na motore i zajedno se provozali i napravili par fotografija. Boris Budinjaš je sjeo jednog starijeg gospodina koji se predstavio kao “glavni cigan” i odmah sam ga poslao da vozi prvi. Nakon razgledavanja đamije s osam minareta i lijepih kuća, pozdravili smo se sa Romima i krenuli dalje prema Crnoj Gori. – prepričava Rakela.

Na svom putu u Albaniju, vozači su se provezli kroz nacionalni park Mavrovo, a putem su i nakratko izgubili dvojicu kolega.

– Ceste su bile katastrofa baš za GS-a, pune rupa, velikih udubljenja i često bez asfalta. Prolazimo velikim planinskim cestama bez ograde s mnogo grobova uz cestu i vijenaca, vjerojatno za poginule u prometnim nesrećama. Dolazimo u grad Burrel, pravimo pauzu, ali nedostaju nam dva sudionika, Berislav Badurina i Josip Dujmović. Stupio sam ubrzo u kontakt s njima. Lutali su 2 sata po planinskom bespuću Albanije, ali nas ipak pronalaze i krećemo dalje prema crnogorskoj granici. Oko 19 sati ulazimo u Crnu Goru.- kaže Rakela.Navečer su priredili oproštajnu večeru za sudionike koji odlaze svojim kućama, a pridružio im se i predsjednik BMW MK BUDVA Veljo Petković sa suprugom Ljiljanom Martinović Petković.

– Odlazimo u restoran Kod Krste gdje sam organizirao večeru za 24 osobe. Dugo smo jeli i pili, jer sutra nam odlaze Josip Pavković, Željko Morić, Boris Mustapić, Radovan Pop-Ilić, Miodrag Nikolić Da Rac, pa smo napravili optostajnu, a prikljucuju nam se Adolf Adolf, Neven Križanac i Slavko Bodrožić. Ekipa se lipo zabavila, gazda Krsto se pobrinuo da nam ničega ne fali. – kaže Rakela.

Sudionici 7. Balkan Rallyja su u petak odvozii 390 kilometara, a sutra kreću za Sarajevo.

PREGLED PUTOVANJA

Prvi dan rallyja, 1. rujna- Hrvatska i Slovenija

Drugi dan, 2. rujna – Slovenija

Treći dan, 3. rujna – Srbija

Četvrti dan, 4. rujna – Rumunjska

Peti dan, 5. rujna – Rumunjska (Transalpina i Transfagarashan)

Šesti dan, 6. rujna – Srbija

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0